Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.11.2016 08:00

Mesto bude udeľovať nové ocenenie - Prievidzského anjela


Mesto Prievidza.


Osobnostiam či kolektívom, ktoré sa zaslúžili o rozvoj Prievidze, môže samospráva mesta po novom udeliť nové ocenenie. Názov novej ceny - Prievidzský anjel odkazuje na toho v erbe mesta.


Zámerom radnice je, aby mohli byť jednotlivci či kolektívy ocenené aj viackrát. Udeľovanie Prievidzského anjela schválili prievidzskí mestskí poslanci prostredníctvom siedmeho doplnku štatútu mesta na svojom rokovaní v pondelok (31. 10.).       

"Máme veľa úspešných ľudí v Prievidzi, ktorých oceňujeme, a taká postupnosť je, že dostanú Cenu primátora mesta a potom Cenu mesta, čo je ocenenie s vysokým honorom. Keď však urobia opäť niečo záslužné, vyhrajú nejaký turnaj alebo sa im niečo podarí, tak už vlastne im nemôžeme druhýkrát udeliť mestské ocenenia, ktoré som spomínal. Preto sme vymysleli nové, ktorého podstatou bude to, že ho bude možné získať opakovane," zdôvodnil zámer Prievidze vedúci kancelárie primátorky mesta Alojz Vlčko.       

Nové ocenenie dostalo názov Prievidzský anjel. Vychádza z heraldiky mesta, anjel je totiž súčasťou erbu mesta. "Opierame sa však aj o skúsenosti z minulosti. Keď sme totiž udeľovali mestské ocenenia, ako dar sme dávali sošku anjela a niektorí ľudia sa nás pýtali, kedy zase bude rozdávať tých anjelov. Ľuďom sa to páčilo a je to typické pre Prievidzu," doplnil Vlčko. Návrh sochy, ktorú dostanú ocenení, ešte samospráva mesta podľa neho neriešila, bude však na nej uvedený názov ceny a rok, kedy ju dostali. Mala byť mať však výšku asi 20 centimetrov.       

Osoby či kolektívy, ktoré cenu dostanú, bude môcť navrhnúť ktorýkoľvek obyvateľ mesta či zástupca samosprávy. Rozhodnutie o ocenení vydá následne mestská rada. Prievidzského anjela chce magistrát udeľovať zvyčajne raz ročne na celomestskom podujatí v januári, ktoré bude spojené s novoročným koncertom. Prvých chce rozdať už začiatkom budúceho roka.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Samospráva ocenila Prievidzským anjelom 20 jednotlivcov a kolektívov
Za šírenie dobrého mena Prievidze na Slovensku i v zahraničí, charitatívnu činnosť, úspechy v oblasti kultúry či športu ocenila samospráva mesta 20 jednotlivcov a kolektívov. Prievidzského anjela si laureáti alebo ich rodinní príslušníci prevzali vo štvrtok (26.1.) na galavečere Tváre mesta.
viac
16.10.2017
Prestížne ocenenie CE.ZA.AR 2017 aj pre projekt z Prievidze
Obnova časti námestia v Prievidzi s vodným prvkom získala cenu verejnosti CE.ZA.AR 2017. V hlasovaní získala najviac hlasov zo všetkých nominácií.
viac
16.02.2018
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2018
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2018. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 26. raz počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje Bratislavské mestské dni.
viac
06.06.2020
Piešťany si 75 rokov od získania štatútu mesta pripomenú aj udelením ocenení
Už len tri dni majú Piešťanci na to, aby na tamojší mestský úrad zaslali svoje návrhy na tohtoročné udelenie ocenení významným osobnostiam, ktoré sa ponesie v duchu 75. výročia získania štatútu mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %