Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.08.2018 08:00

Mesto chce podzemné kontajnery aj na Námestí Ľudovíta Štúra


Ilustračná snímka Moldava nad Bodvou


Mesto Moldava nad Bodvou plánuje osadiť ďalšie stojisko podzemných kontajnerov, tentoraz na Námestí Ľudovíta Štúra. Financiami na jeho realizáciu sa mali zaoberať mestskí poslanci na júlovom zasadnutí zastupiteľstva.


Keďže nebolo uznášaniaschopné, návrh bude na rokovanie opäť predložený v utorok (14. 8.).  Ako pre TASR povedala hovorkyňa radnice Nikola Koložová, poslanci by na tento účel mali vyčleniť 54.120 eur.       

"Podzemné kontajnery sú určené na komunálny aj separovaný odpad. Sídlisko má 4000 až 4500 obyvateľov a chceli by sme tento systém zaviesť všade," povedala Koložová s tým, že 1100-litrové nádoby by mali zmiznúť z povrchu zeme a všetko by mali dostať do zeme. "Takto v podstate budujeme zelené a čisté mesto. Lokality sú estetickejšie, čistejšie a obyvatelia sa postupne učia separovať odpad," dodala. Podľa jej slov ale nevýhoda spočíva v tom, že v nádobách niekedy skončí aj iný druh odpadu.       

Mesto odovzdalo do užívania prvé podzemné kontajnery v decembri 2016 na Námestí mieru a na Severnej ulici. "Estetické a hygienické podzemné nádrže na triedený a komunálny odpad preslávili Moldavu po celom Slovensku, pretože sme prvým mestom v krajine, kde sa takýto projekt realizoval," uviedla Koložová. Pripomenula, že odvtedy pribudli podzemné kontajnery aj na priesečníku ulíc Nová -  Oslobodenia a na Severnej ulici.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2017
Košičania majú prvé podzemné kontajnerovisko
V rámci pilotného projektu modernizácie existujúcich stojísk bolo 27. novembra 2017 odovzdané do užívania prvé podzemné kontajnerovisko na Oštepovej ulici v Mestskej časti Košice-Juh.
viac
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
13.10.2020
Polopodzemné kontajnery pribudli v Košútoch, Ľadovni a Podháji
Nové stojiská polopodzemných kontajnerov pribudli v utorok v martinských mestských častiach Košúty, Ľadoveň a Podháj. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
15.07.2022
Mesto postupne rozširuje polopodzemné kontajnerové stojiská
V Šali pribudnú počas tohto leta tri nové polopodzemné kontajnerové stojiská na Kukučínovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %