Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.04.2016 06:20

Mesto chce zakázať nočné parkovanie nákladných áut na Podbrezinách


Pohľad na sídlisko Podbreziny. Ilustračná snímka (zdroj: www.orava-liptov.sk)


Liptovskomikulášska mestská samospráva sa snaží riešiť problematiku parkovania na najväčšom sídlisku Podbreziny.


Prvým krokom je dohoda so spoločnosťou Arriva Liorbus, ktorá zabezpečuje verejnú dopravu na Liptove. Prvým krokom je dohoda so spoločnosťou Arriva Liorbus, ktorá zabezpečuje verejnú dopravu na Liptove. Podľa nej už viac autobusy Mestskej autobusovej dopravy (MAD) nebudú v nočných hodinách parkovať na Priebežnej ulici. Uvoľnia tak miesto na parkovanie pre obyvateľov. Autobusy budú po novom parkovať na autobusových zastávkach. "Ušetrí sa tak minimálne desať parkovacích miest," vysvetlil Gabriel Lengyel, vedúci odboru životného prostredia a dopravy na mestskom úrade. Opatrenie je súčasťou pilotného projektu, ktorý radnica zavádza v tejto mestskej časti s cieľom zakázať státie nákladných áut v istom časovom úseku. "Ide o vozidlá, ktoré presahujú dĺžku 5,2 metra vrátane všetkých druhov prívesných vozidiel počas určitej časti dňa na parkoviskách," doplnil.       

Podľa monitoringu, ktorý mesto vypracovalo, zaberá parkovacie miesta na Podbrezinách počas nočných hodín približne 40 áut, ktoré podľa nového opatrenia dostanú zákaz. "Obmedzenie parkovania sa týka výlučne vozidiel, ktoré sa využívajú na podnikateľské účely a zároveň nie sú v kategórii osobných motorových vozidiel. Ich majitelia by mali mať v zmysle živnostenského zákona vytvorené vlastné priestory na odstavenie svojich služobných vozidiel," upozornil Lengyel.      

 "S dopravnou políciou prerokujeme náš zámer a na základe odborných stanovísk sa rozhodneme, aký typ a vyobrazenie dopravného značenia sa použije, akých vozidiel sa bude obmedzenie týkať, kedy k tomu dôjde a ako bude nastavená kontrolná činnosť zo strany mestskej a štátnej polície," spresnila hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková. V prípade, že sa opatrenie osvedčí, mesto podľa nej bude túto zásadu aplikovať aj v iných mestských častiach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Preprava autobusom v meste bude viac smart
Cestovanie mestskou autobusovou dopravou v Liptovskom Mikuláši majú uľahčiť nové smart riešenia, ktoré mesto zavádza.
viac
16.11.2022
Obyvatelia si po siedmich rokoch zalyžujú na svahu na Podbrezinách
Po sedemročnej prestávke si obyvatelia Liptovského Mikuláša počas tejto zimy zalyžujú na východnom svahu Hája na okraji Podbrezín.
viac
13.12.2022
Prevádzku vleku chcú obnoviť cez Vianoce, s lokalitou sú ďalšie plány
Revitalizovaný lyžiarsky vlek na okraji Podbrezín v Liptovskom Mikuláši by mali spustiť počas tohtoročných vianočných sviatkov. Areál tak opätovne začne svoju prevádzku po sedemročnej odmlke.
viac
29.04.2023
Na Podbrezinách vybudovali prvé inkluzívne ihrisko v meste
Prvé inkluzívne bezbariérové ihrisko v Liptovskom Mikuláši otvorili v týchto dňoch na sídlisku Podbreziny. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta. Dodal, že priestor má spájať deti s rôznymi typmi zdravotného znevýhodnenia s tými zdravými.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %