Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.04.2018 12:55

Mesto hľadá možnosti financovania ČOV a kanalizácie v Zolnej


Ilustračná snímka


Mesto Zvolen plánuje postaviť vo svojej časti Zolná čistiareň odpadových vôd (ČOV) a vybudovať kanalizáciu v dĺžke približne 2,34 kilometra. Samospráva ako stavebník v súčasnosti už disponuje k tejto stavbe aj územným rozhodnutím a stavebným povolením.


Ako sa píše na stránke mesta, celkový rozpočet stavby je podľa projektovej dokumentácie stanovený na takmer 2,36 milióna eur bez DPH.       

Objekt ČOV má byť situovaný na pozemku, ktorý má mesto vo vlastníctve alebo v nájme od Slovenského vodohospodárskeho podniku. Samotná ČOV má spĺňať všetky normy a požiadavky stanovené právnymi predpismi Slovenskej republiky a má to byť tzv. zakrytá stavba, ktorá nebude svoje okolie zaťažovať hlukom, zápachom ani inými rušivými vplyvmi.       

Každý záujemca o napojenie si bude musieť vybaviť všetku sprievodnú dokumentáciu a potrebné povolenia a uhradiť náklady spojené s realizáciou vlastnej kanalizačnej prípojky.       

Vzhľadom na výšku investičných nákladov vedenie mesta aktívne hľadá možnosti a spôsoby, ako by bolo možné financovať výstavbu ČOV a kanalizácie v Zolnej z externých zdrojov, napríklad z fondov EÚ alebo z Environmentálneho fondu SR. Výška spolufinancovania zo strany mesta Zvolen by bola minimálne vo výške 5 percent z celkových nákladov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2016
V Očovej finišujú s rekonštrukciou kultúrneho domu
Koncom augusta by mali ukončiť rekonštrukciu kultúrneho domu v Očovej v okrese Zvolen. Obec na projekt, ktorý má znížiť energetickú náročnosť budovy, postavenej v 50. rokoch minulého storočia, získala dotáciu z Environmentálneho fondu.
viac
11.01.2021
V Kuzmiciach po rokoch pribudne verejná kanalizácia a ČOV
V obci Kuzmice v okrese Trebišov pribudne po rokoch verejná kanalizácia a čistička odpadových vôd (ČOV). S ich realizáciou plánujú začať v druhej polovici tohto roka, práce by mali byť ukončené do októbra 2022.
viac
09.03.2023
Vstup do zámku obmedzia, opravia kanalizáciu a vykoná sa archeoprieskum
Vstup do priestorov Zvolenského zámku bude počas nadchádzajúcej sezóny obmedzený. Dôvodom je havária kanalizačného potrubia a jeho nutná oprava.
viac
20.02.2024
Obec chce dobudovať kanalizáciu, na projekt bude potrebovať milióny eur
Obec Ožďany v okrese Rimavská Sobota pripravuje projekt dobudovania kanalizácie a intenzifikácie čistiarne odpadových vôd. Samospráva by chcela po rokoch dobudovať kanalizáciu v centrálnej časti obce, náklady odhaduje na päť miliónov eur. Skonštatoval to starosta obce Ján Matej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %