Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
16.10.2018 03:25

Mesto investovalo do obnovy futbalového štadióna


Futbalový štadión vo Svidníku.(Zdroj: groundhopers.wordpress.com)


Mesto Svidník uspelo so žiadosťou o dotáciu v rámci podpory Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Na výmenu tímových striedačiek na štadióne získalo 5000 eur a rovnakou sumou prispelo z vlastných zdrojov na úpravu terénu so zámkovou dlažbou.


Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Kristína Tchirová, vláda im na svojom nedávnom výjazdovom rokovaní vo Svidníku schválila dotáciu 16.000 eur na zavlažovací systém ihriska.       

Okrem toho mesto podľa jej slov vymenilo okná a dvere na budove štadióna v hodnote 23.000 eur. "Boli spravené dažďové zvody, doplnené lavičky v šatniach a kompletne zrekonštruovaná spoločenská miestnosť pre futbalistov. V nedávnej dobe boli stavebnými úpravami opravené chodby v budove štadióna a za viac ako 4000 eur zakúpené zavlažovacie vozíky na tréningovú plochu," povedala Tchirová.       

Ambíciou radnice je podľa nej dotiahnuť do úspešného konca projekt nového futbalového ihriska s umelým trávnikom. "Realizácia by mala priniesť športovisko s moderným vybavením, večerným osvetlením a umelým povrchom. Na tento účel už pred časom potvrdili finančné prostriedky PSK 100.000 eur, Slovenský futbalový zväz 100.000 eur a mesto Svidník 250.000 eur. Postupnou rekonštrukciou pôvodného štadióna a výstavbou nového by sme chceli dopriať našim futbalistom adekvátne podmienky pre šport a reprezentáciu," povedala Tchirová.       

Mesto sa chce zapojiť aj do výzvy o rekonštrukciu tribúny, spolu so zateplením budovy a výmenou sedačiek.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2018
Kraj podporí projekty v regióne sumou 663-tisíc eur
Prešovský samosprávny kraj prerozdelí z vlastných príjmov v rámci dotácií 663-tisíc eur. Podporené budú projekty v oblasti kultúry, športu a sociálnych služieb. O grantové peniaze môžu požiadať mestá, obce, občianske združenia i neziskové organizácie. Žiadosť je potrebné predložiť do 13. apríla.
viac
11.01.2019
Mesto prijíma žiadosti o dotácie v oblasti kultúry a športu
V meste Myjava sa môžu fyzické osoby uchádzať o finančné prostriedky z mestského rozpočtu na podporu kultúry a športu. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.
viac
03.02.2020
PSK predstavil víziu rekonštrukcie Múzea moderného umenia Andyho Warhola
Múzeum moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach, ktoré je jediné svojho druhu v Európe, zrekonštruuje svoje priestory s pomocou dotácie vlády SR. Tá na ňu vyčlenila na svojom výjazdovom rokovaní 7,1 milióna eur.
viac
16.02.2024
Do 1. marca je možné požiadať mesto Prešov o dotáciu v rôznych oblastiach
O dotáciu na kultúru, šport a sociálnu oblasť poskytovanú mestom Prešov je možné požiadať do 1. marca vrátane. Na webstránke mesta o tom informuje tlačová referentka Mestského úradu (MsÚ) v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %