Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.09.2017 04:27

Mesto investuje do rekonštrukcií štadiónov približne 160 000 eur


Počas letných mesiacov vykonali na zimnom štadióne práce na celkovej obnove šatní a chodieb.


Mesto Dolný Kubín investuje tento rok do rekonštrukcií zimného a letného štadióna približne 160 000 eur, vrátane finančnej podpory 70 000 eur od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).


"Postupné rekonštrukčné práce si už vyžadujú oba mestské štadióny. Na zimnom štadióne by sme mali mať koncom septembra väčšinu naplánovaných prác hotových. Čo sa týka letného štadióna, verím, že aj tam budú do konca roka naplánované práce hotové," povedal primátor Dolného Kubína Roman Matejov.       

Podľa referenta informovania verejnosti Mestského úradu (MsÚ) v Dolnom Kubíne Martina Buznu sa už počas letných mesiacov uskutočnili na zimnom štadióne práce na celkovej obnove šatní a chodieb. "Z mestskej kasy smerovalo na túto aktivitu takmer 15 000 eur. Súčasťou rekonštrukcie, ktorá sa začala v júni, bola výmena podlahových krytín v šatniach, nechýbala ani výmena starých svietidiel za úsporné led osvetlenie. Klasické sprchové batérie tiež nahradili úsporné. Vo všetkých šatniach a na chodbách sa opravili a natreli steny, vrátane stropov, dverí a lavičiek. Väčšinu prác vykonali pracovníci zimného štadióna," uviedol Buzna.       

Doplnil, že v týchto dňoch prešiel zimný štadión komplexnou rekonštrukciou mantinelov, ochranných skiel, úpravou striedačiek a trestných lavíc. "Dôvodom úprav je zmena medzinárodných pravidiel ľadového hokeja, ktorých plnenie vyžaduje aj SZĽH. Celkové náklady na rekonštrukciu predstavujú približne 92.170 eur. Mesto Dolný Kubín získalo od SZĽH finančný príspevok vo výške 70 000 eur, spoluúčasť radnice na dofinancovanie akcie je vo výške 22 170 eur. Ďalších približne 7000 eur má samospráva záujem ešte investovať do ohradenia a zasklenia trestných lavíc a časomier," dodal referent informovania dolnokubínskeho MsÚ.       

Obnovou prechádza aj letný štadión, na ktorom ide o zníženie energetickej náročnosti budovy rekonštrukciou obalového plášťa. Podľa vedúceho odboru výstavby a životného prostredia MsÚ v Dolnom Kubíne Pavla Stareka sa zatepľujú existujúce obvodové steny prvého podlažia a doplní sa nová omietka. "V týchto dňoch sa vymieňajú plastové okná, dvere a bleskozvodová sústava. Tento rok je na to vyčlenených 60 000 eur. Radnica odovzdala 15. augusta 2017 stavbu zhotoviteľovi, ktorý už s prácami začal. Z financií, ktoré mestu ostali po verejnom obstarávaní, plánuje rekonštrukčné práce v útrobách tribúny po skončení jesennej časti futbalovej ligovej sezóny," uzavrel Buzna.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Zimný štadión v Kežmarku by mal byť dokončený do konca roka 2017
Radnici mesta Kežmarok v ostatných dňoch prišiel na účet príspevok jeden milión eur od vlády, ktoré sú určené na rekonštrukciu zimného štadióna.
viac
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %