Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.04.2017 04:32

Mesto Košice vyhovie petícii za výstavbu polopodzemných a podzemných kontajnerov


Ilustračná snímka zdroj: odpady-portal.sk


Mesto Košice vyhovie v celom rozsahu petícii za výstavbu polopodzemných a podzemných kontajnerov. Magistrátu bola doručená 12. apríla tohto roka. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová.


"Podľa zákona o petičnom práve nie je mesto ako vecne príslušný orgán povinné petíciu prerokovať, napriek tomu vyhovie požiadavke členov petičného výboru a predloží ju na zasadnutie Mestskej rady v Košiciach v najbližšom možnom termíne - 29. mája 2017 a následne na zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Košiciach, ktoré bude 19. júna," vysvetlila Šnajdárová.       

Ako ďalej uviedla, na zasadnutie mestskej rady a mestského zastupiteľstva bude predložený v súlade s prvým bodom petície materiál s návrhom pilotného projektu na umiestnenie stanovišťa podzemných kontajnerov, pripravený spoločnosťou KOSIT, a.s., v spolupráci s mestom Košice a vybranou mestskou časťou.

"Mesto Košice zároveň urobí v prípade úspechu pilotného projektu maximum, aby boli už v priebehu tohto roka v spolupráci s veľkými mestskými časťami vytypované vhodné lokality a zrealizované stanovištia polopodzemných, respektíve podzemných kontajnerov, bude pripravená projektová dokumentácia so žiadosťou o dotáciu z finančných prostriedkov Európskej únie a vyčlenené finančné prostriedky z rozpočtu mesta Košice na tento účel tak, ako to požadujú signatári petície v jej druhom a treťom bode," dodala Šnajdárová.       

Občianski aktivisti mestu doručili petíciu s 1290 podpismi. Od primátora Košíc Richarda Rašiho a mestských poslancov žiadajú, aby pripravili pilotný projekt na polopodzemné a podzemné kontajnery s cieľom vytvoriť funkčné a estetické kontajnerové stojiská, v spolupráci s firmou Kosit, a.s., a mestskými časťami. Dožadujú sa tiež, aby zabezpečili realizáciu prvých kontajnerov už v roku 2017 a pripravili tiež projektovú dokumentáciu a žiadosť o dotáciu z finančných prostriedkov EÚ a zároveň vyčlenili finančné prostriedky aj z rozpočtu mesta. Ľudia v petícii vyjadrili i nespokojnosť s neustálym znečistením a zápachom v okolí súčasných kontajnerov na komunálny odpad.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2017
Mestská časť Košice-Juh má moderné uzamykateľné kontajnerovisko
Spoločnosť KOSIT a. s. odovzdala mestu a Mestskej časti Košice-Juh bezplatne do užívania nové uzamykateľné kontajnerové stanovište. Vzniklo v rámci pilotného projektu nových podzemných a uzamykateľných kontajnerových stanovíšť.
viac
25.09.2017
Komárňania chcú petíciou zabrániť výstavbe obchvatu v rekreačnej zóne
Členovia občianskej iniciatívy za záchranu rekreačnej oblasti Mŕtve rameno Váhu – Apáli v Komárne dnes odovzdali na Mestskom úrade v Komárne petíciu proti výstavbe obchvatu mesta, ktorý by viedol práve cez mestskú rekreačnú oblasť.
viac
19.11.2020
Aktivisti spustili petíciu za zastavenie výstavby v Demänovskej doline
Občianske združenie (OZ) pre Dolinu zverejnilo v stredu petíciu za okamžité zastavenie výstavby a reguláciu dopravy v Demänovskej doline. Spustilo ju v spolupráci s iniciatívou My sme les, Asociáciou prírodného turizmu a s podporou ďalších organizácií.
viac
24.05.2021
V Šali rastie vlna odporu proti výstavbe Centra cirkulárnej ekonomiky
V Šali rastie vlna odporu proti Centru cirkulárnej ekonomiky (CCE). Občania sa obávajú znečistenia životného prostredia i zvýšenia dopravného zaťaženia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %