Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
25.02.2019 04:55

Mesto kultúry spojí hudobné projekty krajín V4


Ilustračná snímka


Banská Štiavnica privíta najzaujímavejšie hudobné projekty zo Slovenska, Maďarska, Poľska a Česka, ktoré sa stretnú v projekte Nu sound of Visegrad. Putovná koncertná séria príde do mesta v rámci aktivít Banská Štiavnica - Mesto Kultúry 2019.


"Na počiatku stála myšlienka prinášať novú a inšpiratívnu hudbu z vyšehradského priestoru. Spojiť interpretov zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska. Vytvoriť značku, ktorá by prepájala hudobné štýly a špecifickosti z týchto rôznorodých hudobných scén," informovali organizátori z agentúry Music Press Production.       Tí vybrali 11 skupín a interpretov reprezentujúcich žánre ako ambient, elektronika, hip hop, post rock, sludge metal i nu jazz.       

Prvý koncert sa uskutoční 12. apríla a vystúpi na ňom česká skupina Nekola, z Poľska príde duo XdzvonX. "O bohatý vizuálny hudobný večer sa postará trenčianska formácia Autumnist, ktorá len veľmi málo hráva naživo," uvádzajú organizátori.       

Česká raperka Hellwana vystúpi 24. mája, počas večera zahrá aj trnavský raper Boy Wonder, ktorý predstaví a pokrstí svoj nový album. Do Štiavnice 20. septembra zavíta pražský projekt Black Hole Constellation, nitrianska kapela Job a poľská skupina Lonker See.       

Posledný koncert zo série Nu Sound of Visegrad v Banskej Štiavnici sa uskutoční 25. októbra. Počas večera zahrá slovenský skladateľ a vibrafonista Stroon, maďarský multiinštrumentalista Ficture a české duo Zabelov Group.       

"Dramaturgia projektu si vybrala inovatívnych, inšpiratívnych umelcov. Nie náhodou až štyria z celkového počtu jedenástich účinkujúcich hrali na tohtoročnom najväčšom showcaseovom festivale Eurosonic v holandskom Groeningene," doplnili organizátori.       

Rovnako dôležité však podľa nich bude prostredie, v ktorom sa všetky koncerty odohrajú. Kultúrny dom, kde koncerty budú, sa zmení na hudobný klub s chillout zónou, umelou trávou, posedením a obsluhou. Po každom koncerte bude nasledovať afterparty v klube Spojar.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2016
Do Banskej Štiavnice prídu kabaretní a pouliční umelci z piatich štátov Európy
Koncom septembra prídu do Banskej Štiavnice kabaretní a pouliční umelci z piatich štátov Európy. V piatok 30. septembra sa tu totiž začne prvý festival kabaretných divadiel a pouličného umenia na Slovensku Amplión.
viac
18.08.2017
Mesto opraví hrobku rytiera, ktorý sa pričinil o založenie DHZ
Hrobku rytiera Lothara von Berksa, ktorý sa v Banskej Štiavnici pričinil o založenie dobrovoľného hasičského zboru (DHZ), sa rozhodla miestna samospráva pre jej zlý stav zrekonštruovať. Finančné prostriedky vo výške 3310 eur na jej opravu, vyčlenili mestskí poslanci na ostatnom rokovaní mestského za
viac
06.03.2018
Výstava v Banskej Štiavnici predstaví Bibliu v rôznych podobách
Knihe kníh - Biblii - je venovaná výstava, ktorú v najbližších dňoch verejnosti ponúkne banskoštiavnické Kultúrne centrum. Putovná výstava Biblia na cestách pobudne v Banskej Štiavnici od 6. do 23. marca.
viac
11.09.2019
Od jazzu cez post rock až k black metalu - NU SOUND OF VISEGRAD
Tretí koncert zo série Nu Sound of Visegrad v rámci v rámci aktivít Banská Štiavnica – Mesto Kultúry 2019 – ponúkne zaujímavé spojenia. Gitarovú hudbu s rôznymi fúziami: black metal, drum and bass, post rock, free jazz.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %