Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.02.2019 11:35

Mesto Levice pripravuje projekt na využitie dažďovej vody


Ilustračná snímka TASR


Levická radnica pracuje na projekte Zhromažďovanie dažďovej vody, jej využitie a likvidácia. Celkové náklady na realizáciu sú vyčíslené na takmer 600.000 eur, mesto by sa na projekte podieľalo spolufinancovaním vo výške necelých 30-tis. eur.


V prípade, že poslanci na svojom rokovaní 21. februára účasť v projekte schvália, mesto požiada o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie. Súčasťou projektu budú rôzne opatrenia zamerané na ekologické nakladanie s dažďovou vodou.       

Ako informovala radnica, v prípade získania nenávratnej dotácie sa budú aktivity projektu realizovať na Základnej škole (ZŠ) Andreja Kmeťa, ZŠ na Ul. sv. Michala, ZŠ Saratovská a ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským Gyulu Juhásza - Juhász Gyula. „Projekt rieši budovanie retenčných nádrží, vsakovacích objektov a dažďových záhrad,“ uvádza sa projekte.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2016
Na splachovanie toaliet využívajú v ZŠ v Župkove dažďovú vodu
V okolí Základnej školy (ZŠ) v Župkove bolo v poslednom období rozmiestnených niekoľko veľkoobjemných amfor. Nejde o nič iné ako zberače dažďovej vody, ktorou miestni žiaci polievajú zeleň v okolí školy.
viac
28.09.2018
Pri vybraných školách v L. Mikuláši by mohli vzniknúť dažďové záhrady
Vo vybraných areáloch škôl v Liptovskom Mikuláši by už na jar budúceho roka mohli vzniknúť záhrady bohaté na rastlinstvo, vtáctvo a hmyz. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice sa totiž v uplynulých dňoch rozhodli zapojiť mesto do projektu na vytváranie tzv. dažďových záhrad.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
30.08.2021
Obec stavia desiaty vodozádržný prvok, vysadí tiež 120 stromov
Obec Kladzany vo Vranovskom okrese stavia desiaty vodozádržný prvok na svojom území.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %