Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.01.2018 01:19

Mesto má nového mobilného turistického sprievodcu


Spišská Nová Ves a erb mesta.


Mesto Spišská Nová Ves pripravilo pre návštevníkov mesta novinku –  mobilnú aplikáciu, ktorá majiteľom smartfónov poskytne množstvo informácií o pamiatkach a historických budovách, turistických atrakciách, podujatiach i histórii mesta.


Výhodou aplikácie je jej fungovanie v off-line režime, čiže po stiahnutí do mobilu ju možno čiastočne používať aj bez internetového pripojenia. V súčasnosti je dostupná v slovenskom a anglickom jazyku.

Súčasťou aplikácie sú mapy a GPS navigácie, ktoré lokalizujú miesto pohybu používateľa a zároveň ho navedú na miesto jeho záujmu. Obsahuje na mapách zvýraznené turistické trasy pre peších i mapy okolitých cyklotrás. Návštevníci tu nájdu aj informácie zamerané na šport, oddych a rekreáciu.

Pri kultúrnych inštitúciách pôsobiacich v meste sú uvedené kontaktné údaje a otváracie hodiny. V menu sa nachádzajú praktické informácie ako napr. dôležité telefónne čísla, ďalej spoje MHD, link na webstránku mesta a pod. Zaujímavosťou je audio sprievodca v oboch jazykoch.    

Mobilnú aplikáciu si možno bezplatne stiahnuť cez App Store (zariadenia s iOS – iPhone/ iPod/iPad) alebo prostredníctvom Google Play (zariadenia s OS Android) po zadaní Spišská Nová Ves.

Autor: (Mária DUTKOVÁ, MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Spišská Nová Ves zrekonštruuje komunikácie za 5 miliónov eur
Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
11.09.2017
Nová aplikácia vás prevedie Bojnicami
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horná Nitra-Bojnice a Mesto Bojnice pripravili jedinečnú pomôcku pre návštevníkov - mobilnú aplikáciu "Turistický sprievodca Bojnice".
viac
22.05.2020
Spišská Nová Ves otvorí materské a základné školy za špecifických podmienok
Spišská Nová Ves od 1. júna otvára materské a základné školy, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, za špecifických podmienok. Rozhodol o tom krízový štáb mesta v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení v rámci štvrtej fázy. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.
viac
13.08.2022
V letnom tábore Filmuška deti nakrúcajú animované filmy
Kreatívny tábor, v ktorom sa učia rozpohybovať svet okolo seba, zažijú deti v Spišskej Novej Vsi od pondelka 15. augusta. Už druhýkrát pripravila Galéria umelcov Spiša (GUS), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, päť dní nabitých filmovými zážitkami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %