Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.05.2018 08:00

Mesto má schválenú dotáciu vo výške 100-tis. eur na domáce kompostárne


Ilustračná snímka


Vo Svidníku dostane takmer 900 rodín domácu kompostáreň. Mesto uspelo so svojim projektom, ktorého cieľom je podpora aktivít v oblasti separácie biologického odpadu.


Ako informovala hovorkyňa tamojšej radnice Kristína Tchirová, mesto získa na kompostárne nenávratný finančný príspevok 100.000 eur z ministerstva životného prostredia ako riadiaceho orgánu pre Operačný program Kvalita životného prostredia.       

„V meste Svidník je 861 domácností, ktoré žijú v rodinných domoch, a ktoré budú mať nárok na pridelenie kompostárne. Rovnako sa ráta aj s novostavbami, ktoré budú v priebehu roka dokončené, a môžu si tiež nárokovať na pridelenie domácej kompostárne. V priebehu najbližších týždňov sa predpokladá podpis zmluvy o nenávratný finančný príspevok, a následne sa budú pripravovať podklady na vyhlásenie verejnej súťaže na dodávateľa kompostární,“ uviedla hovorkyňa.       

Svidník je podľa nej v súčasnosti mimoriadne úspešný pri podpore svojich mikroprojektov zo zdrojov Európskej únie. Z programu cezhraničnej spolupráce Interreg Poľsko-Slovenko 2014-2020 má schválených päť projektov s poľskými partnermi.         

„Svidník má strategickú polohu blízko poľských hraníc, a aj z tohto dôvodu sa nám doposiaľ darilo získavať dotácie a veríme, že budeme úspešní aj naďalej. Schválené projekty sú v oblasti turizmu, udržiavania prírodného bohatstva a environmentálnej výchovy. Našimi partnermi sú okresy (powiaty) Jaroslawski a Rzeszowski, mesto Jaroslaw a dve agentúry,“ spresnila Tchirová.       

Samospráva začína tiež so zatepľovaním a rekonštrukciou materských škôl, na čo rovnako získala finančné zdroje z eurofondov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2018
Mesto investovalo do obnovy futbalového štadióna
Mesto Svidník uspelo so žiadosťou o dotáciu v rámci podpory Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Na výmenu tímových striedačiek na štadióne získalo 5000 eur a rovnakou sumou prispelo z vlastných zdrojov na úpravu terénu so zámkovou dlažbou.
viac
11.08.2021
Mesto Šaľa finančne podporí humánne zaobchádzanie s túlavými zvieratami
Mesto Šaľa poskytne dotáciu z mestského rozpočtu na rok 2021 pre oblasť zabezpečenia zdravých životných podmienok a bezpečnosti obyvateľov pri súčasnom zabezpečovaní ochrany zvierat.
viac
01.08.2022
Mesto chce zrekonštruovať historický železiarsky hámor
Mesto Krompachy chce kompletne zrekonštruovať historickú budovu - železiarsky hámor v časti Stará Maša.
viac
25.08.2022
Mesto získalo dotáciu na obnovu chodníkov na Farskej lúke
Samospráva Fiľakova uspela so svojou žiadosťou o dotáciu na komplexnú obnovu všetkých existujúcich chodníkov medzi bytovými domami na Farskej lúke a v časti Daxnerovej ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %