Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.09.2019 10:30

Mesto Medzilaborce stavia nové zariadenie pre budúcich predškolákov


Ilustračná snímka, zdroj: MsÚ


Mesto Medzilaborce stavia novú materskú školu. Samospráva projektom reaguje na zavedenie povinnej predškolskej výchovy pre päťročné deti.


 "Súčasná kapacita materských škôl v meste nie je dostatočná," uviedol pre TASR Anton Sabo z referátu výstavby mestského úradu.       

Dvojpodlažné predškolské zariadenie s kapacitou štyroch tried a priľahlým detským ihriskom vzniká na Zámočníckej ulici. "Stavba má byť ukončená do konca roka 2019, následne sa podá žiadosť o vydanie užívacieho povolenia a požiada sa Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR o zaradenie materskej školy do siete škôl a školských zariadení SR," informoval Sabo.

Celkové náklady na stavbu predstavujú sumu 660.474 eur, finančné prostriedky získala samospráva z Operačného programu Ľudské zdroje.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Medzilaborciam schválili dotáciu na škôlku pre deti z rómskych komunít
Medzilaborce boli úspešné pri získavaní dotácie na projekt výstavby materskej školy na Zámočníckej ulici pre 80 detí prevažne z marginalizovaných rómskych komunít (MRK). Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán mestu schválilo na projekt sumu 617 500 eur.
viac
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
18.02.2021
Na Záhradníckej ulici v Senci vybudujú novú základnú školu
V meste Senec na Záhradníckej ulici postavia novú základnú školu. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstvo.
viac
31.08.2023
V Spišských Tomášovciach otvorili novú inkluzívnu materskú školu
V Spišských Tomášovciach v okrese Spišská Nová Ves otvorili vo štvrtok novú inkluzívnu materskú školu. Zapísaných je do nej 70 detí, z toho 33 z marginalizovanej rómskej komunity. TASR o tom informovala Michaela Kotradyová z Kancelárie Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %