Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.05.2018 11:36

Mesto Michalovce plánuje rozšíriť skládku, vyčlenilo na to už aj časť financií


Ilustračná snímka


Michalovce plánujú rozšíriť skládku nie nebezpečného odpadu, ktorá sa nachádza na severnom okraji mesta v lokalite Žabany. Samospráva už na časť aktivít vyčlenila aj financie, čaká na rozhodnutie envirorezortu.


"Skládka nie nebezpečného odpadu Žabany - I. etapa s celkovou úložnou kapacitou 180.000 metrov kubických, čo je približne 139.000 ton, bola uvedená do prevádzky v októbri 2002 a v súčasnosti je uzavretá a zrekultivovaná. Druhá etapa skládky s kapacitou 97.000 m3 (cca 111 550 t) bola uvedená do prevádzky v januári 2014 a jej naplnenosť je momentálne okolo 74 percent," informovala TASR hovorkyňa radnice Iveta Palečková s tým, že 100-percentné naplnenie sa predpokladá v decembri 2019.       

Mesto má v pláne skládku rozšíriť v nadväznosti na prvé dve etapy. Za týmto účelom zabezpečilo spracovanie oznámenia podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, ktoré, nakoľko uvedená činnosť podlieha zisťovaciemu konaniu, predložili podľa jej ďalších slov v októbri 2017 na príslušnú sekciu Ministerstva životného prostredia SR. "Proces posudzovania ešte nie je ukončený právoplatným rozhodnutím envirorezortu," doplnila.       

Palečková uviedla, že v aktuálnom rozpočte sú v tejto súvislosti vyčlenené finančné prostriedky na prvý stupeň projektovej dokumentácie vo výške 15.000 eur.       

Prevádzkovateľom skládky sú Technické a záhradnícke služby mesta  Michalovce. Pracujú na nej štyria zamestnanci.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2021
Michalovce chcú svoj odpad vyvážať na vlastnú skládku v roku 2022
Zvýšenie poplatkov za zber a likvidáciu komunálneho odpadu (KO) o sedem eur na osobu a rok, ktorú tento rok zaznamenali obyvatelia mesta Michalovce, súvisí s nutnosťou mesta vyvážať svoj odpad na skládku v katastri obce Sirník v okrese Trebišov.
viac
11.01.2023
Riadenú skládku odpadov zatvorili, občania si za odvoz priplatia
Riadenú skládku odpadov v Spišskej Belej pod Tatrami koncom roka zatvorili. Mestský podnik, ktorý je jej prevádzkovateľom, o tom rozhodol na základe neúspešných žiadostí na Slovenskej inšpekcii životného prostredia (SIŽP).
viac
02.05.2023
V Michalovciach spúšťajú digitalizáciu nádob na komunálny odpad
Na nádoby sa umiestnia RFID štítky a následná pasportizácia by tak mala podľa mesta sprehľadniť štruktúru vlastníkov a zároveň pripraví nádoby pre zbieranie ďalších kritických dát potrebných pre efektívnejšie nastavenie systému zberu odpadu.
viac
09.10.2023
Mesto Michalovce rozšíri skládku odpadu v lokalite Žabany
Michalovce rozšíria skládku na nie nebezpečný odpad v lokalite Žabany približne za 1,4 milióna eur z vlastných zdrojov. Potvrdila referentka odboru komunikácie a marketingu mesta Marcela Andréová s tým, že s prácami začnú po vydaní a nadobudnutí právoplatnosti zmeny integrovaného povolenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %