Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.08.2019 08:25

Mesto neplánuje výstavbu nájomných bytov na Severnej ulici


Ilustračná mapa, zdroj: BBonline


Mesto Banská Bystrica neplánuje výstavbu nových nájomných bytov na Severnej ulici, reagovala v stredu hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová na informácie, ktoré sa v posledných dňoch objavili v médiách a šíria na sociálnych sieťach.


"Sú nepravdivé," zdôraznila. Podľa nej téma nájomných bytov je pod Urpínom stále aktuálna a už v minulosti mesto vytypovalo lokality vhodné na výstavbu.       

"Samospráva cíti dopyt zo strany mladých rodín po nájomných bytoch. Rozširovanie mesta so sebou prináša aj zvýšené nároky na budovanie infraštruktúry, osvetlenia a všetkého, čo k obytným zónam patrí. Pri využití plôch v rámci obytných častí, ktoré sú vhodné na výstavbu bytov, tieto náklady odpadajú. Nebude to však na Severnej ulici, ako nesprávne uvádzajú niektoré médiá, ale v iných lokalitách, ktoré sme vytypovali," konštatovala Mojžišová s tým, že mesto bude v prvom rade prihliadať na názory dotknutých obyvateľov.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
01.05.2017
V Dúbravke sa musí stavať, apeluje ministerstvo dopravy
Ministerstvo dopravy a výstavby SR opätovne verejne apeluje na to, aby výstavba náhradných nájomných bytov v Dúbravke pokračovala.
viac
08.02.2022
Vyhlásili súťaž na výstavbu nájomných bytov na Muchovom námestí
Na Muchovom námestí v bratislavskej Petržalke má pribudnúť 103 mestských nájomných bytov. Na ich výstavbu vyhlásila spoločnosť Metro Bratislava, kde je väčšinovým akcionárom hlavné mesto, tender za 8,8 milióna eur bez DPH. Ponuky by sa mali otvárať 4. marca.
viac
22.02.2022
Nové mestské nájomné byty na Sídlisku III už čoskoro privítajú prvých obyvateľov
Mesto Prešov odkúpilo 36 novopostavených bytov na Bajkalskej ulici, ktoré budú slúžiť ako mestské nájomné byty. Prví záujemcovia, ktorí budú spĺňať podmienky zadefinované vo všeobecne záväznom nariadení mesta, by sa do nich mohli nasťahovať už koncom jari.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %