Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
17.10.2018 08:45

Mesto ocenilo prácu kuchárov a kuchárok školských zariadení


Ilustračná snímka: TASR


Pri príležitosti Svetového dňa výživy mesto Prešov v PKO – Čierny orol ocenilo v utorok (16. 10.) prácu kuchárov a kuchárok v materských a základných školách. Už 11-krát tam podľa tlačovej referentky mesta Lenky Novotnej boli lákavé a chutné jedlá. Tento ročník bol venovaný téme obilnín.


"Počas rokov sa mení aj stravovanie a na jedálne v školách sú neustále kladené nové podmienky, či už zákonné, alebo v rámci apelu na zdravé stravovanie. Práve to bolo vždy cieľom v našich zariadeniach a aj vďaka tomu je na vysokej úrovni," uviedla vo svojom príhovore primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, ktorá sa bude v jesenných komunálnych voľbách opäť uchádzať o túto pozíciu.       Po minulých ročníkoch, ktoré sa niesli napríklad v znamení medu či strukovín, chcel podľa Novotnej tento ročník poukázať na pozitívne účinky konzumácie obilnín na ľudský organizmus.      

 "Obilninové jedlá, ktoré mali deti, rodičia i hostia možnosť vidieť a následne aj ochutnať, pripravili zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov," povedala Novotná.       

Cenu primátorky získal bulgur s králičím mäsom a zeleninou, ktorý pripravili kuchárky z Materskej školy (MŠ) Haburská. Za dlhoročnú prácu získali ocenenie kuchárky Cecília Veselovská, Viera Janovčíková, Irena Centková a Kamila Hrušková.       

Svojimi vystúpeniami popoludnie spríjemnili deti z MŠ Volgogradská a MŠ Bernolákova. Zamestnancom i hosťom sa na podujatí prihovorila aj prezidentka Prvej asociácie školského stravovania (AŠKOS) Oľga Koklesová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2019
Svetový deň Červeného kríža a Červeného polmesiaca 2019
Milióny červenokrížskych pracovníkov a dobrovoľníkov oslávili Svetový deň Červeného kríža a Červeného polmesiaca (ČK/ČP).
viac
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
30.01.2021
Opálové zrnko mesta Prešov
Cena mesta Prešov je verejným ocenením, ktoré udeľuje mesto Prešov fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života.
viac
19.10.2023
Svetový deň výživy v Prešove bol plný cibuľovín a byliniek na tisíc spôsobov
Svetový deň výživy v Prešove bol opäť plný lahodných jedál, ktoré pripravili šikovné kuchárky z prešovských materských a základných škôl. 14. ročník podujatia sa niesol v znamení cibule, cesnaku a byliniek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %