Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.03.2018 10:05

Mesto odstraňuje grafity z dôležitých verejných priestranstiev


Ilustračná snímka: mmb


Zima sa pomaly končí a s príchodom tepla môže mesto pokračovať v odstraňovaní nelegálnych grafitov, ktoré znehodnocujú verejné priestranstvá v Bratislave. Hlavné mesto pokračuje v boji s touto nelegálnou reklamou a aktuálne odstraňuje grafity z bratislavských mostov.


 Následne sa plánuje čistenie dôležitých pamiatok, budov či verejných priestranstiev. „Aktuálne boli odstránené grafity z Mosta Apollo a do konca tohto týždňa sa budú odstraňovať aj grafity z Mosta SNP. Oba mosty sú častým terčom sprejerov, ktorí tieto dôležité verejné priestranstvá opakovane znehodnocujú,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „V  odstraňovaní grafitov však budeme pokračovať. Najbližšie máme v pláne ich odstránenie aj z kina Mladosť či Pamätníka SNP,“ dodal primátor.

 Nelegálne grafity odstraňujú pracovníci bratislavského magistrátu prostredníctvom zakúpeného prístroja na miestach, kde nie je použitý antigrafitový náter. Na miestach, kde bol tento náter aplikovaný, postačuje aj ručné čistenie pomocou špeciálnych prostriedkov na čistenie.

 V minulom roku mesto takto vyčistilo napríklad Kaplnku sv. Jakuba pred Starou tržnicou, Novú radnicu, ale aj pamätník SNP či Námestie slobody, ktoré sa stalo v lete terčom vandalov. Vyčistené boli aj mosty – Starý most, Most Apollo, Most SNP, ako aj lávky ponad komunikáciu Einsteinova.

 Tak ako mesto aj informovalo, Bratislavčania majú možnosť požiadať o finančný príspevok na odstránenie grafitov a aplikovanie antigrafity náteru na svoje budovy. Viac informácii k poskytnutiu finančného príspevku je možné nájsť na webovej stránke: http://grafity.bratislava.sk/.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.02.2017
Bratislavčania môžu požiadať o finančný príspevok na odstraňovanie grafitov
Čistota a údržba verejných priestranstiev je jednou z priorít hlavného mesta aj v roku 2017. Mesto Bratislava aj tento rok poskytuje možnosť čerpania finančného príspevku pri odstraňovaní nelegálnych grafitov na budovách a objektoch.
viac
08.12.2020
Petržalka odkúpi objekt ZSE za 2,6 milióna eur
Bratislavská Petržalka odkúpi objekt spoločnosti Západoslovenská energetika (ZSE) na Ulici Ondreja Štefanka za 2,6 milióna eur. Prioritným cieľom je zabezpečenie vhodných podmienok pre materiálno-technické vybavenie referátu správy verejných priestranstiev.
viac
27.04.2023
Kompletnú kontrolu nad verejným osvetlením získa mesto do konca roka
Kompletnú kontrolu nad verejným osvetlením v Bratislave získa hlavné mesto postupne do konca tohto roka. V stredu to na sociálnej sieti oznámil bratislavský primátor Matúš Vallo, ktorý informoval o dohode medzi magistrátom a firmou Yunex, súčasným prevádzkovateľom verejného osvetlenia.
viac
25.05.2023
Mesto obnoví výber dane za užívanie verejného priestranstva
Hlavné mesto obnoví výber dane za užívanie verejného priestranstva. Rozhodli o tom vo štvrtok bratislavskí mestskí poslanci schválením novely všeobecne záväzného nariadenia (VZN).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %