Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.07.2017 01:47

Mesto Poprad pripravilo opäť letný tábor pre deti zo sociálne slabších rodín


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Poprad už po 17. krát pripravilo pre 40 detí zo sociálne slabších rodín 8 – dňový prázdninový tábor. Ten začal už v sobotu 1. júla a potrvá celý týždeň. Deti prežijú nezabudnuteľné chvíle v Súkromnej škole v prírode v Tatranskej Lomnici.


„Do tohto tábora sa snažíme vybrať vždy deti, ktorých rodičia by si zaplatiť tábor pre svoje ratolesti nemohli dovoliť. Pre mnohé deti je tak tento mestský tábor jediný, ktorý sa im podarí navštíviť. Radosť z pobytu v tábore je potom pre tieto deti naozaj neopísateľná,“ uviedla Petra Závacká zo sociálneho odboru MsÚ v Poprade.

Odborní lektori tábora pripravili pestrý zaujímavý program plný hier, súťaží a športových aktivít – chýbať nebude táborový slávik, funny olympiáda, Lomnický jarmok, hľadanie pokladu, výroba vlastných tričiek a mnoho ďalších zaujímavých kreatívnych a zábavných činností. Pod dohľadom skúsených lektorov ÚS SČK v Poprade si deti vyskúšajú techniky poskytovania prvej pomoci, a zároveň budú obdarované darčekmi v podobe kníh a hračiek. Aj tento rok budú spoznávať krásy okolia. Pozemnou lanovkou pôjdu na výlet zo Smokovca na Hrebienok a potom ako riadni turisti navštívia Rainerovu chatu, kde ich privíta so svojím zaujímavým rozprávaním chatár Peter Petras.

V rámci pobytu v Tatranskej Lomnici deti navštívia aj tamojšiu Expozíciu tatranskej prírody. Veľkým prekvapením pre deti budú vizuálne ilúzie v zábavnom parku Tricklandia, do ktorého sa vyberú historickou električkou Kométa.

Finančné náklady spojené s pobytom nezaťažia ani jednu rodinu. Mesto Poprad vyčlenilo pre realizáciu letného tábora 10 000 EUR. Pre myšlienku realizácie letného tábora sa podarilo získať aj sponzorov, ktorí pomáhajú finančne alebo materiálne: SINTRA s r. o. Poprad, Baliarne obchodu a.s. Poprad, Lekáreň Viktória Poprad, Tatry Mountain resorts a. s., Tatrafiler Poprad, TOL s. r. o., Poprad, UNIQA poisťovňa a.s., ÚS Slovenský Červený kríž Poprad, Hotel Sorea Titris, Kométa – historický vlak, Botanická záhrada, Relax Park, Tricklandia, Peter Petras – „VEĽKÉ ĎAKUJEME“.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
01.08.2020
Centrum voľného času v Nitre pripravilo pre deti zaujímavý program
V denných letných táboroch sa počas dvoch mesiacov prázdnin vystrieda približne 260 detí, ďalších 70 trávi prázdniny v letných monotematických školách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %