Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.10.2019 05:05

Mesto poskytne ľuďom v núdzi príspevok na kúrenie


Ilustračná snímka, zdroj: picpanzee.com


Mesto Nové Zámky bude opäť vyplácať príspevok na vykurovanie. Určený je pre seniorov a pre ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii. Žiadosti o jeho vyplácanie môžu ľudia podávať na mestskom úrade už o niekoľko dní.


Ako informoval magistrát, o príspevok na vykurovanie môžu požiadať ľudia v hmotnej núdzi, ktorí majú trvalý pobyt v meste Nové Zámky. Musia zároveň preukázateľne žiť v rodinnom dome, prípadne v záhradkárskej osade v intraviláne alebo extraviláne mesta a vykurovať tuhým palivom. Na pomoc majú nárok aj poberatelia starobného, vdovského a invalidného dôchodku.       

Príjem žiadateľa a spoločne posudzovaných osôb v domácnosti nesmie podľa stanovených pravidiel prekročiť dvojnásobok sumy 450 eur. „Termín podávania žiadostí na poskytnutie príspevku na vykurovanie je od 7. októbra do ukončenia vykurovacej sezóny 2019/2020. O príspevok môžu žiadať aj občania, ktorým bol príspevok poskytnutý v predchádzajúcej sezóne,“ informoval mestský úrad.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
Mesto Nové Zámky spustilo nový projekt opatrovateľskej služby
Mesto Nové Zámky spustilo od začiatku tohto roka nový projekt opatrovateľskej služby. Na jeho realizáciu získalo finančnú podporu formou refundácie mzdových nákladov pre 30 opatrovateliek po dobu dvoch rokov.
viac
24.07.2020
Mesto chce z karanténneho strediska vytvoriť kontaktný bod
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť z karanténneho strediska na Sihoti terénny kontaktný bod pre občanov bez prístrešia.
viac
24.10.2020
Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov
Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %