Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.05.2019 11:05

Mesto poskytne školám špeciálnu podporu pri triedení odpadu


Ilustračná snímka: komarno.sk


Mesto Komárno poskytne základným školám na území mesta špeciálnu podporu pri triedení odpadu. Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo z mestského rozpočtu 2000 eur na vytvorenie vhodných podmienok na triedenie odpadu na základných školách.


Školy dostanú farebné koše, do ktorých budú žiaci triediť papier, kov, sklo a plasty.       

Cieľom je znížiť produkciu odpadu, zvýšiť podiel separovaného odpadu a zmeniť denné návyky už od detského veku. „Jedna osoba v Únii vyprodukuje priemerne 480 kilogramov odpadu ročne, priemerná rodina v Komárne vytvára priemerne dve tony odpadu. V Komárne každoročne potrebujeme spracovať 16 miliónov kilogramov odpadu. Nemuselo by to tak byť, ak budeme odpad triediť,“ povedal primátor Béla Keszegh počas odovzdávania pomôcok na separáciu na Základnej škole na Ulici Eötvösova v Komárne.       

"Ide predovšetkým o vašu budúcnosť. Počúvajte sa navzájom, používajte koše podľa ich farby a určenia. Upozornite aj svojich spolužiakov a dbajte na správne triedenie smetí i doma," vyzval žiakov riaditeľ školy Péter Majer.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2018
Ako vzdelávajú obyvateľstvo jednotlivé slovenské OZV
Organizáciám zodpovednosti výrobcov pre obaly i neobaly sme položili otázky o ich propagačných a vzdelávacích aktivitách v zazmluvnených obciach a mestách. Tak ako im to vyplýva zo zákona o odpadoch. Z ôsmich OZV s platnými autorizáciami odpovedalo šesť. Neodpovedali OZV E-cycling a OZV RECobal.
viac
06.12.2021
Za pol roka vytriedili obyvatelia takmer 20 ton kuchynského odpadu
Za pol roka vytriedili obyvatelia podtatranského mestečka Spišská Belá takmer 20 ton biologicky rozložiteľného odpadu.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
28.02.2023
Odvoz komunálneho odpadu zabezpečí od marca mestská spoločnosť
Odvoz komunálneho odpadu v Komárne začne od začiatku marca zabezpečovať mestská spoločnosť KN Smart Servis. Nahradí doterajšieho dodávateľa služieb, spoločnosť Clean City, s. r. o., ktorá má s mestom uzatvorenú zmluvu do 28. februára tohto roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %