Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.10.2019 09:10

Mesto predáva historickú budovu bývalej polikliniky


Snímka zdroj: komarno.sk


Komárňanská radnica predáva budovu bývalej polikliniky. Historický objekt postavený koncom 19. storočia sa nachádza v centre mesta na Námestí generála Klapku.


Mesto už oznámenie o vypísaní verejnej obchodnej súťaže zverejnilo aj na svojej webovej stránke. Záujemcovia o kúpu sa môžu prihlásiť do konca októbra.       

„Účastník súťaže je povinný pred podaním návrhu zložiť finančnú zábezpeku vo výške 50.000 eur. Pri výbere najvhodnejšieho súťažného návrhu sa bude posudzovať najmä výška kúpnej ceny, spôsob a zámer plánovaného využitia budovy,“ informoval magistrát. Ten zároveň od kupujúceho požaduje, aby sa stavebné práce na rekonštrukcii budovy začali najneskôr do 1,5 roka od nadobudnutia jej vlastníctva s kolaudáciou do dvoch rokov od začatia prác.       

Predávaná budova kedysi slúžila ako sporiteľňa, potom bola využívaná ako zdravotnícke zariadenie. Neskôr sa stala majetkom Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorý ju v roku 2011 zamenil s mestom Komárno za pozemky. Komárňanská radnica v tom čase chcela, aby sa niekdajšia poliklinika stala súčasťou kúpeľného komplexu, ktorý mala tvoriť spolu s termálnym kúpaliskom. Slúžiť mala ako kúpeľný dom s riaditeľstvom, rehabilitačným centrom, prípadne ako hotel. K realizácii týchto plánov však napokon nedošlo.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
23.04.2021
Výstavba nového urgentného príjmu v Nemocnici AGEL Komárno pokračuje
Nový urgentný príjem Nemocnice AGEL Komárno nadobudol reálne kontúry. Na prvý pohľad je už viditeľný nový skelet budovy, ktorá prepojí tri budovy tak, aby pacienti ani personál nemocnice nemuseli medzi nimi prechádzať zvonku.
viac
30.03.2022
Pustnúca poliklinika sa zmení na bývanie
Pustnúce budovy bývalej polikliniky na sídlisku Píly v Prievidzi sa zmenia na byty a parkovacie miesta. So zámerom prišiel súkromný investor, ktorý získa objekt do svojho vlastníctva prostredníctvom zámeny pozemku s doplatením. Zámenu majetku schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní 28. marca.
viac
13.11.2023
Mesto plánuje predať nevyužitú budovu bývalej materskej školy
Mesto Topoľčany pripravuje odpredaj budovy bývalej MŠ na Kalinčiakovej ulici. Mesto ako vlastník budovy navrhuje odpredaj budovy formou obchodnej verejnej súťaže spolu s prislúchajúcimi pozemkami. Návrh na odpredaj budú schvaľovať mestskí poslanci na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %