Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
09.08.2016 04:32

Mesto pripravuje nový územný plán


Ilustračná snímka: (uzemneplany.sk).


Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble.


Príprava sa začala v roku 2010, po šiestich rokoch sa v júni tohto roka uskutočnilo verejné prerokovanie dokumentu.       

„Poslanci akceptovali prerokovanie konceptu územného plánu mesta Vráble, schválili vyhodnotené pripomienky, odporučili ich zapracovanie do návrhu územného plánu mesta. Zastupiteľstvo uložilo predloženie súborného stanoviska spracovateľovi Územného plánu mesta Vráble architektovi Igorovi Fenikovi na zapracovanie do návrhu územného plánu,“ zhrnul proces strategického dokumentu mesta Vladimír Pavlovič z Mestského úradu Vráble.      

Územný plán prešiel posudzovaním vplyvov na životné prostredie, vypracovali sa prieskumy a rozbory. Obstarávateľ následne zabezpečil spracovanie zadania obsahujúce hlavné ciele a požiadavky, ktoré bolo v územnom pláne potrebné riešiť. Po zverejnení plánu, zapracovaní pripomienok a po stanovisku Okresného úradu v Nitre, ktorý potvrdil, že zadanie je v súlade s Územným plánom nitrianskeho regiónu a s príslušnými predpismi, Mestské zastupiteľstvo vo Vrábľoch zadanie územného plánu schválilo. Nasledovalo vypracovanie konceptu územného plánu, verejnosť mala možnosť podať k dokumentu pripomienky od 23. mája do 25. júna tohto roka.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Aktualizáciu územného plánu Popradu dokončujú po takmer dvoch rokoch
V Poprade dokončujú práce na najdôležitejšom dokumente z pohľadu jeho ďalšieho rozvoja, a to zmene a doplnku 2016 Územného plánu mesta Poprad (ÚPN).
viac
29.05.2018
TSK má aktualizovaný územný plán aj so schválenou všeobecne záväznou časťou
Na VIII. rokovaní župného parlamentu sa krajskí poslanci zišli v pondelok 28. mája 2018 v priestoroch Kongresovej sály Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
29.08.2020
Poslanci v Michalovciach rokovali o zmene územného plánu
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Michalovciach vo štvrtok odštartovali proces obstarania deviatej zmeny územného plánu mesta. Dôvodom je 37 žiadostí od fyzických i právnických osôb o zmenu funkčného využitia územia.
viac
30.03.2021
Plán udržateľnej mobility BSK má vyvážiť pomer osobnej a verejnej prepravy
Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa v pondelok 29. marca zišli na svojom XXVI. pracovnom zasadnutí. Na programe bolo celkovo 22 bodov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %