Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.12.2016 06:16

Mesto Šaľa rozmiestnilo v uliciach kontajnery na elektroodpad


Ilustračná snímka: tasr.


- V Šali pribudli nové kontajnery na malý elektroodpad. Od štvrtka 8. decembra ich pracovníci neziskovej spoločnosti ASEKOL SK rozmiestnili v šiestich lokalitách priamo v meste i mestskej časti Veča.


Červeno-biele kontajnery budú slúžiť na triedený zber drobných elektrospotrebičov, batérií a ďalšieho elektroodpadu.       

Ako informovala radnica, tri kontajnery už pribudli vo Veči na uliciach Dóžovej vedľa kultúrneho strediska, na Hollého ulici na stojisku kontajnerov pred Základnou školou J. Hollého a na stojisku kontajnerov oproti predajni MIK. V Šali sa rozmiestňujú ďalšie tri kontajnery na Ulici SNP, na Vajanského a na Mostovej ulici. "V najbližších dňoch pribudnú posledné tri kontajnery. Tie budú stáť na Ulici B. Němcovej vedľa kruhového objazdu, na Kukučínovej pri kotolni Menert a na Novomeského ulici v neohradenom stojisku," informoval magistrát.       

Do stacionárnych kontajnerov s bubnovým vhadzovacím otvorom a schránkou na batérie budú môcť občania vhadzovať aj rádiá, telefóny, videokamery, menšie elektrické náradie, kalkulačky a ďalšie drobné predmety. Obyvatelia mesta mohli doteraz ukladať elektroodpad v predajniach elektroniky alebo v zberných dvoroch. Nové kontajnery im rozšíria možnosti, ako sa nepotrebných elektrických spotrebičov zbaviť. Radnica preto očakáva zvýšený zber elektroodpadu, ktorý predtým často končil v komunálnom odpade.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2018
Jedenásť nových červeno-bielych kontajnerov v Piešťanoch
Piešťany sa stali už piatym mestom, kde boli počas apríla rozmiestnené červeno-biele kontajnery určené na zber drobného elektra. 11 kontajnerov vytvorí obyvateľom mesta komfortný systém triedenia a zberu malých elektrospotrebičov akými sú fény, mixéry, mobilné telefóny, ale i batérie a akumulátory.
viac
24.02.2020
Vo Zvolene pribudli červeno-biele kontajnery na drobný elektroodpad
Od februára je vo Zvolene k dispozícii 14 nových červeno-bielych kontajnerov na zber drobného elektroodpadu. Zvolen sa tak stáva 20 mestom na Slovensku, v ktorom boli takéto kontajnery umiestnené.
viac
21.08.2020
Šaľa zatiaľ nemá doriešený zber a spracovanie kuchynského odpadu
Mesto Šaľa zatiaľ nemá doriešenú problematiku zberu kuchynského bioodpadu a hľadá najvhodnejšie riešenia pre obyvateľov mesta.
viac
11.12.2021
Kam vyhodiť bločky z nákupov?
Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %