Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
15.10.2018 10:48

Mesto si dá vypracovať nízkouhlíkovú stratégiu


Ilustračná snímka mesto Holíč


Mesto Holíč si nechá vypracovať projekt "Nízkouhlíková stratégia mesta Holíč v nadväznosti na Koncepciu rozvoja v oblasti tepelnej energetiky v meste". TASR informovala vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a dotačnej politiky tamojšieho mestského úradu Katarína Turečková.


Mesto si nechalo vypracovať cenovú ponuku na projekt, ktorá bola vyčíslená na 42.240 eur. "O finančné zdroje vo výške 31.200 eur sa budeme uchádzať z Operačného programu Kvalita životného prostredia, ktoré vyhlásilo ministerstvo životného prostredia. Holíč bude projekt spolufinancovať vo výške 11.040 eur," uviedla zamestnankyňa mestského úradu.       

V rámci projektu mesto okrem vypracovania nízkouhlíkovej stratégie a aktualizácie koncepcie rozvoja získa aj informácie o vplyve zmien na životné prostredie zapracované v dokumente. "Stratégia bude obsahovať súčasný stav využívania energie celkovo a v členení podľa jednotlivých sektorov, plány a ciele pre mesto a takisto aj plánované aktivity a opatrenia po dobu platnosti stratégie," doplnila Turečková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Projekt Smart City zmodernizuje mesto a jeho služby
Z Nitry by sa v budúcnosti malo stať inteligentné a moderné mesto. Vďaka projektu Smart City sa má zmeniť na sídlo, ktoré produkuje minimum emisií, šetrí zdroje, je energeticky efektívne a je schopné poskytnúť svojim obyvateľom vysokú kvalitu života.
viac
04.10.2017
Ministerstvo spustilo pilotný ročník súťaže ENVIROMESTO 2017
Ministerstvo životného prostredia SR pripravilo pre environmentálne aktívne mestá súťaž ENVIROMESTO 2017, ktorá bude prebiehať v jesenných mesiacoch.
viac
17.05.2019
Fenomén sucha trápi aj Slovensko. Envirorezort pripravil konkrétne opatrenia
Sucho neobchádza ani Slovensko. Ministerstvo životného prostredia má preto pripravené konkrétne opatrenia ako zmierňovať jeho dopady.
viac
30.09.2019
Konferencia: Životné prostredie miest a environmentálna regionalizácia SR
Ministerstvo životného prostredia SR a Slovenská agentúra životného prostredia organizujú 1. - 2. októbra 2019 v hoteli Slovakia v Žiline X. ročník medzinárodnej konferencie Životné prostredie miest a environmentálna regionalizácia SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %