Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.01.2017 12:47

Mesto spolupracuje s podnikateľmi, informuje ich o výzvach


Ilustračná snímka: (int).


Vranovská samospráva spolupracuje s podnikateľmi, informuje ich o nových výzvach vyhlásených Ministerstvom hospodárstva SR zameraných na podporu nových, ale aj existujúcich podnikov. Uviedol to prednosta Mestského úradu vo Vranove nad Topľou Imrich Kónya.


Podľa jeho slov sa na tematickom pracovnom stretnutí zúčastnilo 15 subjektov z rôznych odvetví. "Šlo o mikro, malých a stredných podnikateľov," vysvetlil s tým, že rokovanie absolvovali aj iné subjekty ako len tie, ktoré sú zaradené do Akčného plánu (AP) rozvoja okresu Vranov nad Topľou schváleného vládou SR koncom augusta minulého roka. "Podnikatelia dostali podrobné informácie o vyhlásených výzvach vrátane kontaktov na ďalšie konzultácie," dodal.      

O inkubátore, ktorého výstavba je súčasťou AP, s podnikateľmi nehovorili. Podľa slov prednostu by ten mal byť reálny v priebehu tohto roka po podpise zmluvy o regionálnom príspevku od vlády, ktorá podporila jeho vytvorenie vo vranovskom priemyselnom parku Ferovo.      

Inkubátor, na ktorý vláda vyčlenila 500 000 eur, má pomôcť firmám, ktoré sa tam rozhodnú investovať. "Mal by slúžiť menším firmám na vytvorenie pracovných miest a následne, ak sa im bude dariť, môžu budovať svoje objekty v priemyselnom parku," uviedol ešte v auguste primátor Vranova nad Topľou Ján Ragan. Objekt, v ktorom budú menšie firmy sídliť, postaví podľa jeho slov mesto a financovať ho bude z regionálneho príspevku.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2018
Štatút MAS získalo v TSK dvakrát viac združení
Do regiónov v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) by tak vďaka MAS- kám (Miestnym akčným skupinám) malo prúdiť väčšie množstvo financií z eurofondov.
viac
13.07.2020
Európska iniciatíva „Podpora zamestnanosti mladých ľudí“
Európska komisia minulý týždeň prijala opatrenia na rozvoj potenciálu a podporu zamestnanosti mladých ľudí.
viac
26.11.2020
Podpora projektov pre najmenej rozvinuté regióny
Do sedemnástich najmenej rozvinutých regiónov pôjde do konca roka 5,8 miliónov eur.
viac
11.05.2021
Chystá sa nová výzva v INTERREG V-A SK-CZ
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR ako riadiaci orgán pre programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika zverejnil informáciu o pripravovanej výzve v cezhraničnom programe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %