Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.09.2016 09:52

Mesto Svidník zisťuje potreby obyvateľov v oblasti sociálnych služieb


Svidník - pešia zóna. Snímka zdroj: (int)


Svidnícka samospráva sa obrátila na obyvateľov, aby sa vyjadrili k pripravovanému Komunitnému plánu sociálnych služieb v meste na roky 2016–2022.


Občanov žiada o vyplnenie dotazníka, ktorý je k dispozícii v elektronickej podobe na webovej stránke mesta, tiež v tlačenej podobe v kancelárii prvého kontaktu v budove mestského úradu a distribuovali ho aj do svidníckych škôl.       

Vo výzve, ktorú mesto zverejnilo na svojej webstránke, sa uvádza, že s pomocou Svidníčanov mesto dokáže najúčinnejšie zistiť nedostatky v doterajšom poskytovaní sociálnych služieb, najefektívnejšie určiť potreby občanov v oblasti poskytovania sociálnych služieb a stanoviť ciele a priority budúceho rozvoja sociálnych služieb. Dotazníkový prieskum je anonymný a získané údaje z vyplnených dotazníkov budú použité výlučne pre potreby spracovania komunitného plánu sociálnych služieb. Termín na doručenie vyplneného dotazníka stanovila radnica do 19. septembra.       

Na príprave komunitného plánu spolupracuje mesto Svidník s Agentúrou regionálneho rozvoja Prešovského samosprávneho kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2017
Pri budovaní sociálnych služieb v Bánovciach n. Bebravou treba začať od základov
Sociálne služby na území Bánoviec nad Bebravou sú nedostatočné. Vyplýva to z komunitného plánu ich rozvoja na území mesta, ktorý na svojom ostatnom rokovaní schválili bánovskí mestskí poslanci.
viac
10.07.2020
ZMOS robí prieskum zameraný na posudkovú činnosť
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje ďalší prieskum. Aktuálny sa prioritne sústredí na posudkovú činnosť. Výkon zdravotných (lekárskych) a sociálnych posudkových činností je neoddeliteľnou súčasťou originálnej kompetencie sociálnych služieb, ktorá samosprávam prináleží od januára 2009.
viac
16.11.2020
SGI vydáva manuál pre samosprávy, ako plánovať sociálne služby
Návod na to, ako vypracovať komunitný plán sociálnych služieb vrátane analytických materiálov, ktoré musia byť jeho integrálnou súčasťou, prináša nový manuál Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI) a Ústavu verejnej politiky.
viac
20.06.2023
Petržalka aktualizuje komunitný plán sociálnych služieb
Bratislavská Petržalka aktualizuje komunitný plán sociálnych služieb (KPSS) do roku 2028.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %