Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.08.2019 02:05

Mesto Trenčín dostane na revitalizáciu parku a na zeleň viac ako 600-tis. eur


Ilustračná snímka (tasr)


Viac ako 600-tis. eur z eurofondov a štátneho rozpočtu dostane mesto Trenčín na revitalizáciu parku Úspech a na zeleň vo vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Rozhodlo o tom Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, nasledovať budú verejné obstarávania a celý predrealizačný proces. Začiatok prác by mal byť v oboch prípadoch v budúcom roku.       

„Priestranstvo parku Úspech je ohraničené Zlatovskou, Továrenskou a Staničnou ulicou. Celková výmera je približne 3700 štvorcových metrov, z toho takmer 3000 štvorcových metrov bude tvoriť obnovená zeleň s trávnikom, novou výsadbou a mlatovými chodníkmi. Automatický závlahový systém je súčasťou projektu. Návrh počíta s celkovou revitalizáciou a regeneráciou tohto priestoru,“ uviedla Ságová s tým, že celkové oprávnené výdavky sú viac ako 162.000 eur, 85 % zaplatí Európsky fond regionálneho rozvoja, 10 % pôjde zo štátneho rozpočtu SR a 5 % z rozpočtu mesta.       

V prípade vnútrobloku na sídlisku Sihoť ide o zlepšenie environmentálnych aspektov vybudovaním prvkov zelenej infraštruktúry. Komplexná revitalizácia vnútrobloku prinesie radikálnu obnovu miestnej infraštruktúry s hodnotnou sadovníckou úpravou. Výsledkom bude obnova zelene, nový mobiliár, detské hracie zariadenia, drobná architektúra a zrekonštruované chodníky i nové LED osvetlenie.       

„Celkové oprávnené výdavky sú viac ako 540-tis. eur. Projekt je takisto spolufinancovaný vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10 % zo štátneho rozpočtu SR,“ doplnila hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy
Keď je v lete v okolí obchodného centra v susedstve bratislavského Sadu Janka Kráľa teplota 33 stupňov, jeho čierna strecha je rozpálená na 50. V korunách stromov v sade je to však len 17,5 stupňa.
viac
30.12.2017
Park pred úradom práce v Prievidzi zrevitalizujú za asi 200 000 eur
Park pred úradom práce v Prievidzi sa budúci rok dočká obnovy. Na revitalizáciu priestranstva so zeleňou, súsoším sv. Cyrila a Metoda či fontánou vyčlenila samospráva Prievidze financie v budúcoročnom rozpočte.
viac
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %