Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
05.02.2018 09:00

Mesto vyhlásilo výberové konanie na náčelníka mestskej polície


Ilustračná snímka, zdroj: (msu)


Vranov nad Topľou vyhlásil výberové konanie na obsadenie funkcie náčelníka mestskej polície (MsP). Záujemcovia o túto pozíciu môžu svoju písomnú prihlášku spolu s požadovanými dokladmi podať najneskôr do 5. februára do 14.00 h. Informovala o tom hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková.


Vranovskí poslanci odvolali bývalého náčelníka MsP ešte v septembri 2016 pre napäté vzťahy v jej radoch. Povereným vedením tejto inštitúcie bol preto jej dovtedajší zástupca Peter Čečko, ktorý zastáva túto funkciu doteraz. Primátor Ján Ragan avizoval proces výberu nového náčelníka ešte v minulom roku, stalo sa tak až teraz. Uchádzač musí splniť podľa hovorkyne viaceré požiadavky. Musí mať okrem iného minimálne úplné stredné vzdelanie alebo úplné stredné odborné vzdelanie. Osoba musí byť staršia ako 21 rokov a bezúhonná, tiež spôsobilá na právne úkony v plnom rozsahu. Dôležitý je tiež jej zdravotný stav, ale aj odborná spôsobilosť podľa zákona o obecnej polícii. Podmienkou je tiež prax v riadiacej funkcii najmenej päť rokov či zbrojný a vodičský preukaz skupiny B.       

Pri termíne podania prihlášky je podľa Fedorňákovej rozhodujúci dátum jej doručenia, nie podania na pošte. Vybraným uchádzačom oznámi komisia termín výberového konania najmenej päť dní pred jeho uskutočnením. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke mesta.       

Mestská polícia vo Vranove nad Topľou má v súčasnosti 11 príslušníkov a povereného náčelníka, ako aj osem členov miestnych občianskych poriadkových služieb.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
V Sobranciach zriadili mestskú políciu
Novozriadená Mestská polícia (MsP) v Sobranciach už vykonáva svoju činnosť. Dočasne sídli v priestoroch Materskej školy na Gagarinovej ulici.
viac
12.01.2019
Mestskí policajti jazdia na elektromobile, mesto naň získalo dotáciu
Mestská polícia v Trebišove bude pre svoje potreby využívať nový elektromobil. Mesto ho zakúpilo s podporou dotácie 30.000 eur z Environmentálneho fondu, z vlastných zdrojov na to vyčlenilo 9800 eur. Elektromobil v piatok slávnostne odovzdal vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.
viac
03.06.2020
Kežmarskí poslanci sa zaoberali zmenou rozpočtu a menovali aj náčelníka MsP
Mestské zastupiteľstvo v Kežmarku sa zaoberalo plánovanou zmenou rozpočtu, ktorý ovplyvnila pandémia, vymenovaním nového náčelníka mestskej polície (MsP) či znížením poplatku za prenosnú parkovaciu kartu pre prevádzkovateľov ubytovacích zariadení.
viac
22.05.2021
Náčelníka prešovskej mestskej polície ocenili v Košiciach
Náčelník mestskej polície v Prešove Ján Andrejko si prevzal v susedných Košiciach ocenenie za zásluhy o bezpečnosť v meste a bezpečnosť jeho obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %