Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.05.2019 04:50

Mesto vyhlásilo zbierku na štadión a chátrajúci kaštieľ


Ilustračná snímka: maxresdefault


S platnosťou do 1. mája 2021 sú v Seredi vyhlásené dve verejné zbierky. Jedna na spolufinancovanie rekonštrukcie futbalového štadióna a druhá na získanie finančných prostriedkov na obnovu kaštieľa.


Vyhlásilo ich mesto so zámerom zaistiť prostriedky na vklad samosprávy do projektu opravy štadióna, pri kaštieli ide o prostriedky potrebné vynaložiť na záchranu chátrajúcej národnej kultúrnej pamiatky. Vyhlásenie zbierok odsúhlasili poslanci mestského zastupiteľstva na svojom aprílovom rokovaní.       

Seredský futbalový štadión nemá požadované parametre, aby vyhovoval kritériám pre zápasy najvyššej futbalovej ligy, a tak hrá ŠKF Sereď v Myjave a Nitre. Kaštieľ vo vlastníctve mesta potrebuje niekoľkomiliónovú sumu na záchranu.       

Prispieť do zbierok na tento účel sa dá zasielaním príspevkov na účty, ich čísla sú uvedené na webovej stránke mesta. Pre obe položky je zriadený aj transparentný účet a darcovia môžu okrem toho vložiť hotovosť v kancelárii prvého kontaktu na mestskom úrade do dvoch označených pokladničiek.             

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Projekt na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach vyjde na viac ako milión eur
Kaštieľ v Rusovciach bude mať nový projekt na jeho rekonštrukciu. Vypracovať ho má Združenie NKP Rusovce za viac ako jeden milión eur s DPH.
viac
02.01.2018
Na rekonštrukciu verejného osvetlenia vyčlenili v Malackách 1,1 milióna eur
Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí (7. decembra) rokovalo aj o rozpočte mesta. Tento dôležitý dokument prešiel bez pripomienok tak, ako bol navrhovaný.
viac
11.10.2021
Mesto Sereď ponúka na prenájom kaštieľ i športovú halu
Dve časti seredského kaštieľa a tiež mestskú športovú halu dáva do prenájmu mesto Sereď. Od záujemcov očakáva riadnu starostlivosť o zverený majetok a jeho zveľadenie.
viac
25.01.2023
Prešov pozná víťaza verejného obstarávania na výstavbu futbalového štadióna
Mesto Prešov sa priblížilo k výstavbe nového futbalového štadióna. Víťazom verejného obstarávania na výstavbu štadióna Futbal Tatran Aréna je spoločnosť AVA-stav.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %