Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.06.2019 08:10

Mesto začalo bojovať proti premnoženým komárom postrekmi


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Komárno začalo počas uplynulého týždňa bojovať postrekmi proti premnoženým komárom.


 „Pre daždivé počasie v predchádzajúcich týždňoch sa komáre veľmi premnožili. S ich likvidáciou sme začali minulý týždeň, v prípade takejto invázie sa však zázraky robiť nedajú. Odborníci navrhli, aby sa v meste robilo pozemné ničenie komárov, ktoré je síce pomalšie, ale účinnejšie a chemikálie nepadajú na ľudí,“ informovalo vedenie mesta.       

Pozemná likvidácia komárov sa môže robiť za úsvitu a neskoro večer, keď sa komáre usadia. V rozpočte mesta bolo na tento účel vyčlenených 30.000 eur, v prípade potreby sa táto suma zvýši.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2018
Peniaze na postreky proti komárom mimo povodní musia starostovia hľadať sami
Peniaze na postreky proti komárom musia starostovia, pokiaľ nie sú povodne, hľadať vo vlastných zdrojoch, štát ich nepreplatí. V Trnavskom samosprávnom kraji je na to určený Centrálny krízový fond TTSK, priblížil pre TASR hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
25.08.2020
V našich podmienkach spôsobujú komárie kalamity takzvané lesné komáre
V našich podmienkach spôsobujú komárie kalamity takzvané lesné komáre - Aedes. Ich samičky nekladú vajíčka na hladinu vôd, ale na vlhké bahno či vlhkú zem v lužných lesoch a medzihrádzových priestoroch, ktoré sú periodicky zaplavované.
viac
04.01.2021
TTSK chce participovať na projekte regulácie komárov v pohraničí
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa chce podieľať na projekte biologickej regulácie komárov v slovensko-rakúskom pohraničí.
viac
20.05.2021
Bratislava už musela zasiahnuť proti komárom
Bratislava už musela zasiahnuť proti premnoženiu komárov a vo viacerých lokalitách mesta aplikovať biologický larvicíd BTI na zneškodnenie lariev hmyzu. Magistrát totiž v týchto dňoch zaznamenal ich zvýšený výskyt.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %