Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.08.2019 09:25

Mesto získalo od začiatku roka 2,5 milióna eur z eurofondov


Ilustračná snímka Visit Liptov


Mesto Liptovský Mikuláš získalo za uplynulých osem mesiacov 2,5 milióna eur z externých zdrojov. Od začiatku roka tak radnica financuje z eurofondov celkom 15 projektov. Ide predovšetkým o podporu v oblasti školstva, projekty zo sociálnej oblasti a o revitalizáciu verejných priestranstiev.


„Aktuálne sme už aj administratívne uzatvorili projekt zberu a zhodnotenia biologicky rozložiteľného odpadu, ktorý sa u verejnosti stretol s vysoko pozitívnou odozvou. Zo získaných viac ako 700.000 eur na projekt sme zakúpili techniku, ale aj hnedé zberné nádoby pre obyvateľov,“ podotkol viceprimátor Ľuboš Trizna s tým, že novinka zvýšila kvalitu nakladania s odpadom.       

V týchto dňoch ukončili a preverili proces verejného obstarávania na nové komunitné centrum, na ktoré radnica získala 300.000 eur. „Po podpise a kontrole zmluvy so zhotoviteľom môžeme pristúpiť k samotnej výstavbe centra, ktoré bude situované v Hlbokom,“ uviedla hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.       

Novostavba komunitného centra podľa hovorkyne prispeje k sociálnemu začleňovaniu vylúčených osôb, zlepšeniu ich sociálnej situácie a k zvýšeniu vzdelanosti. „To podporí ich začlenenie medzi majoritu a zvýši možnosti uplatnenia na pracovnom trhu,“ doplnila.       

Vedenie mesta spolu s odborníkmi zároveň pracuje na príprave ďalších 50 projektov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2019
Mesto získalo 70-tis. eur na modernizáciu učební v základnej škole
Na modernizáciu učební v Základnej škole (ZŠ) Márie Rázusovej Martákovej v Liptovskom Mikuláši pôjde 70-tis. eur. Radnica ich získala z eurofondov.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
04.09.2020
Prvé kilometre vnútromestskej cyklotrasy už slúžia verejnosti
Prvé dve časti vnútromestskej cyklotrasy v Liptovskom Mikuláši v dĺžke 2,4 kilometra odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Cestička pre cyklistov má po dobudovaní slúžiť ako ekologická alternatíva dopravy v meste.
viac
01.02.2023
V Liptovskom Mikuláši plánujú rekonštrukciu jaslí aj úpravu ihriska
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje počas aktuálneho roka uskutočniť šesť projektov, na ktoré získali 950 000 eur z externých zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %