Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.11.2018 12:55

Mesto zo svojej evidencie vyradilo investície za viac ako 81-tis. eur


Ilustračná snímka MsÚ


Samospráva Prievidze vyradila zo svojej evidencie majetok vo výške 81.868,67 eura. Vo všetkých prípadoch ide o projektovú dokumentáciu, ktorú neskôr nevyužila. Vyradenie investícií odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok.


"Dokumentácie dala radnica vypracovať v rokoch 2001 až 2012 na plánované projekty, nevyužila ich však, keďže z rôznych dôvodov nedošlo k realizácii projektov," spresnilo mesto v dôvodovej správe k materiálu.       

Projektové dokumentácie má mesto zaradené na majetkovom účte. Financie na ich vypracovanie odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo podľa programov a požiadaviek zástupcov orgánov mesta. Ide o projekt výstavby obytného domu na sídlisku Staré Necpaly I., ktorý chcela radnica financovať z dotácie, ale vzhľadom na vysoké obstarávacie náklady s budovaním domu nezačala. Samospráva chcela pôvodne zabezpečiť i osadenie klimatizačných jednotiek v budove mestského úradu či spevnené plochy pri zadnom služobnom vchode športovej haly, kde sa však zmenilo právo k pozemkom.       

V pláne mala radnica i prestavbu strelnice v katastrálnom území Novák, ktorú nerealizovala pre nedoriešené majetkovo-právne vzťahy. Neaktuálnymi sú i projektové dokumentácie na zámery vybudovania spevnených plôch pod kontajnery separovaného zberu, rekonštrukcie pavilónu A na Základnej škole Rastislavova, druhého realizačného projektu programu revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí pre rok 2011, vybudovania verejného osvetlenia v individuálnej bytovej výstavbe na Kopaniciach a rekonštrukcie Materskej školy Benického.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Prievidza plánuje v budúcom roku hospodáriť s viac ako 35,6 milióna eur
Prievidza plánuje budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške viac ako 35,6 milióna eur. Vyplýva to z jeho návrhu, ktorý samospráva zverejnila na oficiálnej internetovej stránke mesta.
viac
17.01.2023
Mesto získa do majetku investície od súkromných firiem
Mesto Turčianske Teplice prevezme do svojho vlastníctva investície, ktoré vybudovali súkromné spoločnosti pri realizácii svojich zámerov. Ide o nové či rekonštruované chodníky, verejné osvetlenie i zeleň. Informoval o tom primátor Igor Hus.
viac
21.03.2023
Mesto začalo s rekonštrukciou ďalších ciest za viac ako 214 000 eur
Mesto Prievidza začalo s jarným počasím práce na rekonštrukciách ciest a chodníkov. Do opráv vybraných miestnych komunikácií investuje viac ako 214 000 eur.
viac
13.11.2023
Mesto Prievidza prijalo nové zásady hospodárenia s majetkom
Samospráva Prievidze upravila podmienky pri predaji a nájme svojho majetku. Nové zásady hospodárenia s majetkom okrem iného počítajú so sprísnením podmienok pri uplatňovaní tzv. osobitného zreteľa, ich prílohou je i cenová mapa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %