Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
24.09.2019 11:45

Mesto zrekonštruovalo mestský kúpeľ za vyše 160-tis. eur


Snímka zdroj: nitraden.sk


Nitrianska radnica plánuje otvoriť zrekonštruovaný mestský kúpeľ 8. októbra. Firma, ktorá kúpeľ opravuje, má podľa zmluvy ukončiť rekonštrukciu do konca septembra, následne bude potrebné vykonať technologické operácie pred samotným otvorením.


Bude potrebné odobrať vzorky pre hygienikov a získať súhlas od hygieny na prevádzku kúpeľa, skonštatoval Miloš Dovičovič zo spoločnosti Službyt.       

Mestský kúpeľ bol pre havarijný stav bazénov a ďalšej infraštruktúry zatvorený od 17. júna. Tri mesiace pred jeho uzavretím prasklo vypúšťacie potrubie, voda z bazéna cez trhlinu unikala do technickej miestnosti. Na rekonštrukciu vyčlenilo mesto 200-tis. eur. „Práce sme napokon vysúťažili za 161.726 eur. Predmetom zákazky bola realizácia stavebných prác na rekonštrukcii plaveckého a detského bazéna,“ uviedol hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.       

V plaveckom bazéne sa zrealizovali búracie práce a montáž potrubia, sacieho a výtlačného systému. Urobilo sa fóliovanie bazéna vrátane prelivových žľabov. Na detskom bazéne sa v rámci rekonštrukcie namontoval výtlačný systém a urobilo sa fóliovanie.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2016
V Nitre modernizujú onkológiu. Dôvodom je nárast počtu pacientov
Oddelenia rádioterapie a klinickej onkológie v nitrianskej fakultnej nemocnici prechádza rekonštrukciou. Spodná časť pavilónu sa opravuje a modernizuje. S prácami sa začalo v marci, ukončené majú byť v priebehu júna.
viac
02.12.2019
Vianočné mestečko otvoril slávnostný program
Na Svätoplukovom námestí v Nitre o 18. hodine slávnostne otvorili Vianočné mestečko. Až do pondelka 23. decembra bude obyvateľom i návštevníkom mesta ponúkať kultúrny program, remeselné trhy i gastronomické špeciality.
viac
10.03.2020
Zrekonštruovaná škôlka Na Hôrke získala aj inovatívne hracie prvky
Investícia stála 246 582 eur, mesto sa na tejto sume podieľalo päť percentnou účasťou.
viac
08.10.2020
Nitra pripravuje revitalizáciu parku, má byť v troch etapách
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu obnovu Mestského parku na Sihoti. Projekt bude realizovať český Ateliér Krejčiříkovi, ktorý už na magistráte prezentoval prvé pracovné návrhy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %