Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.09.2019 08:15

Mesto zrekonštruovalo priestory materskej školy za viac ako 200-tis. eur


Ilustračná snímka: mesto Senica


Mesto Senica v pondelok 9. septembra slávnostne otvorilo zrekonštruované priestory materskej školy (MŠ) v Senici na elokovanom pracovisku na Ulici L. Novomeského. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.


Mesto sa z dôvodu zníženia energetickej náročnosti objektu a zlepšenia jeho technického stavu rozhodlo budovu zrekonštruovať. "Oprava objektu bola realizovaná počas prázdnin od 17. júla do 28. augusta. Náklady na rekonštrukciu boli v celkovej výške viac ako 207-tis. eur," uviedla Barošková.       

V nedávnej minulosti tu renovovali strechy a terasy. "Vylepšovaniu podmienok v škôlkach venujeme náležitú pozornosť. Po predchádzajúcej renovácii bola zateplením dokončená rekonštrukcia objektu najväčšieho elokovaného pracoviska materskej školy. Z ôsmich elokovaných pracovísk MŠ je toto štvrtým, ktoré prešlo kompletnou obnovou," uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.       

Na budove materskej školy urobili počas leta celoplošné zateplenie obvodových stien. "Z tepelno–technického posudku bola pre fasádu zrealizovaná tepelná izolácia v hrúbke 150 mm, pre ostenie hrúbka do 30 mm. Ako vonkajšia omietka kontaktného zatepľovacieho systému je zhotovená tenkovrstvová silikónová omietka. V soklovej časti je tenkovrstvová mozaiková omietka," doplnila hovorkyňa mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2019
Mesto Senica rekonštruuje učebne za takmer 190-tis. eur
Mesto Senica začalo s modernizáciou odborných učební na Základnej škole s materskou školou na Ulici J. Mudrocha. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
21.05.2022
V Senici sa na budúci rok podarí zaradiť do materských škôl všetky deti
Osem elokovaných pracovísk materskej školy a jedna materská škola, ktorá je súčasťou základnej školy, dokážu v Senici pokryť dopyt po záujme o materské školy zo strany rodičov.
viac
06.10.2022
Senica vypláca príspevok rodičom prvákov
Na základe uznesenia, ktoré schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v Senici, si môžu rodičia žiakov prvého ročníka na základných školách požiadať o príspevok vo výške 100 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
22.01.2024
Mesto pripravuje v tomto roku investície za vyše 8 miliónov eur
Mesto Senica v minulom roku pokračovalo v rozbehnutých i nových investíciách a súbežne pripravovalo podmienky pre ďalšie investície.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %