Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
02.07.2018 05:00

Mesto zrenovuje artézsku studňu v mestskej časti Veča


Ilustračná snímka TASR


Artézska studňa v šalianskej mestskej časti Veča dostane nový vzhľad. Studňu, ktorá bola vybudovaná pred viac ako sto rokmi, sa radnica rozhodla v priebehu leta skrášliť.


Ako informovala Erika Kollerová z mestského úradu, rekonštrukciou má prejsť vodná nádrž, do ktorej vyteká voda. „Artézska studňa už má svoje roky, čo je vidieť aj na malom bazéne, do ktorého táto vzácna voda tečie. Ten sa obloží mozaikou, ktorá bude zvonka bledšia a zvnútra tmavšia. Odpíli a vymení sa aj rúra, cez ktorú tečie voda do bazéna s rybičkami,“ uviedol vedúci oddelenia stratégie a komunálnych činností na mestskom úrade František Čibrik.       

Ako doplnil, práce sa budú realizovať počas letných prázdnin. „Ľudia sa k vode z artézskej studne dostanú aj počas rekonštrukcie, pretože mesto pripraví provizórne miesto na odber,“ doplnil Čibrik.      

V Šali je celkovo sedem artézskych studní. Okrem mestskej časti Veča sa nachádzajú aj na Námestí sv. Trojice a na uliciach Horná, Hviezdoslavova, Vlčanská, Dolná a Záhradnícka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2017
Šaľa vyčlenila 5000 eur na projekty, ktoré navrhnú samotní občania
Mestské zastupiteľstvo v Šali schválilo pre rok 2017 výdavky vo výške 5000 eur na projekty, ktoré si spracujú samotní obyvatelia mesta. Svoje návrhy môžu skupiny obyvateľov i jednotlivci doručiť buď prostredníctvom pošty, alebo do podateľne  Mestského úradu v Šali do konca mája tohto roka.
viac
23.08.2018
Suché počasie znižuje výdatnosť artézskej studne
Výdatnosť artézskej studne na Hornej ulici v Šali sa v posledných dňoch podstatne znížila. Podľa šalianskej radnice tento stav spôsobilo extrémne suché a horúce počasie.
viac
12.12.2018
Mesto dokončilo osádzanie nových polopodzemných kontajnerov
Šalianska radnica ukončila v týchto dňoch v mestskej časti Veča osádzanie nových polopodzemných kontajnerov na odpad. Vďaka ich veľkej kapacite sa počet kontajnerových stojísk znížil z pôvodných 30 na 17.
viac
22.02.2022
Rekonštrukciou artézskej studne na Hornej ulici sa zvýši jej výdatnosť
Artézska studňa na Hornej ulici v Šali by mala prejsť rekonštrukciou. V posledných rokoch bol prúd vody vytekajúcej zo studne stále slabší.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %