Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
05.10.2016 01:29

Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska


Ilustračná snímka: (int).


Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.


Najväčšou investíciou bola prestavba materskej školy na Ulici J. Bánika za viac ako 300 000 eur. Zvýšila sa tým kapacita zariadenia a bol tak uspokojený dopyt rodičov po umiestnení ich detí.      

"Deti sú našou budúcnosťou, v meste im venujeme veľkú pozornosť. Nie sú to však len rôzne výchovné projekty, snažíme sa, aby sa mohli učiť v dôstojných podmienkach. Preto investujeme do obnovy škôl a škôlok nemalé peniaze," uviedla primátorka Zvolena Lenka Balkovičová.       

Mesto má momentálne v zriaďovateľskej pôsobnosti šesť základných a 11 materských škôl. Školstvo odčerpá z mestského rozpočtu takmer polovicu peňazí, ani to však nestačí. Napríklad na základné školy síce dostáva peniaze od štátu, v nich však nie sú započítané investície do samotných priestorov. Pritom napríklad 3. základná škola sídli v budove, ktorá bola daná do užívania v roku 1948 a aj tá najmladšia (ZŠ Námestie mládeže) už má viac ako 25 rokov.      

"Ide o veľkú finančnú záťaž, záleží na hospodárení samosprávy, či ju dokáže utiahnuť. Snažíme sa nachádzať eurofondové či vlastné zdroje, aby sme predišli havarijným stavom. Ide o množstvo peňazí, no ja verím, že mestu sa napokon vrátia v podobe šikovnej a rozhľadenej generácie mladých Zvolenčanov. Investícia do ich vzdelania je veľká, v konečnom dôsledku to však môže byť to najmenej, čo pre naše deti urobíme," zdôraznila primátorka.      

Zmeny nastali tiež v základných školách na Ulici M. Rázusa a Námestí mládeže. V oboch sa zrekonštruovali palubovky v  telocvičniach. Náklady dosiahli približne 110 000 eur. Deti však môžu od začiatku školského roka športovať vo vynovených priestoroch. Investícií do opráv a rekonštrukcií škôl a školských zariadení je však omnoho viac, celkovo predstavujú takmer 300 000 eur.      

Ani týmto sa však starostlivosť o budovy školských zariadení vo Zvolene nekončí. Mesto sa už dnes uchádza o peniaze z eurofondov, aby mohlo zrekonštruovať škôlky na uliciach Hrnčiarska a J. Fullu. Najväčšou novinkou však bude pripravovaná polmiliónová investícia do športového areálu ZŠ Hrnčiarska. Ten by mal po rekonštrukcii slúžiť škole aj širokej verejnosti.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
11.03.2021
Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III
Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.
viac
25.03.2021
ZŠ v Beluši vďaka úspešnému projektu modernizuje odborné učebne i knižnicu
Základná škola v Beluši prechádza výraznou zmenou odborných učební, a to v rámci projektu „Zlepšenie technického vybavenia – ZŠ Beluša“ s celkovou výškou oprávnených výdavkov 185 698,13 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %