Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
25.06.2019 04:40

Mestská časť Petržalka zvýši kapacity v materských školách


Ilustračná snímka, zdroj: .skolskyportal.sk


Do konca septembra 2019 plánuje Stredisko služieb školám a školským zariadeniam Petržalka zvýšenie kapacít materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Petržalka o 70 miest,.


„Najviac diskutovanou témou ostatných mesiacov je nedostatok kapacít detí v materských školách, preto sa okrem návrhu nového VZN budeme usilovať zvýšiť kapacity detí v škôlkach o čo najviac miest. Prerobenie voľných nebytových priestorov a školníckych bytov na nové triedy je najrýchlejší a najefektívnejší možný spôsob,“ uviedol starosta Petržalky Ján Hrčka.

Do konca septembra 2019 plánuje Stredisko služieb školám a školským zariadeniam Petržalka zvýšenie kapacít materských škôl  v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Petržalka o 70 miest:

MŠ Röntgenova 16 o 24 miest – prerobenie bytu a časti prízemia pavilónu na triedu, MŠ Lietavská 1 o 18 miest – prerobenie časti voľných nebytových priestorov na triedu,  MŠ Turnianska 6 o 18 miest – rovnako prerobenie časti nebytových priestorov na triedu, MŠ Lietavská 1 o 5 miest – doplnenie WC a umývadla v umyvárni triedy predškolákov v južnej časti prízemia pavilónu detských jaslí, MŠ Strečnianska 2 o 5 miest – doplnenie WC a umývadla v umyvárni triedy predškolákov, v južnej časti prízemia pavilónu detských jaslí.

V druhom kole sa bude pracovať na uvoľnení služobných bytov v MŠ Iľjušinova 1, MŠ Turnianska 6, MŠ Ševčenkova 35 a MŠ Lietavská 1, čím sa rozšíria kapacity materských škôl do konca roka o štyri triedy, čiže ďalších 96 miest. Doterajší nájomníci služobných bytov dostanú adekvátne náhradné ubytovanie.

Autor: (ts-MÚ Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
13.12.2021
Nové Mesto hľadá vhodné priestory či pozemky pre novú škôlku
Bratislavské Nové Mesto hľadá nové priestory či pozemky pre novú materskú školu. Najpálčivejší problém s kapacitami má mestská časť najmä na Kramároch a Kolibe, kde má v súčasnosti zriadené tri škôlky.
viac
17.03.2023
V Šenkviciach sa zvýši kapacita miest v materskej škole
Materská škola v Šenkviciach je ďalším projektom v Bratislavskom kraji, kde sa vďaka nadstavbe zvýši kapacita a vytvorí sa v škôlke ďalších 44 miest. Základný kameň tento týždeň symbolicky poklepali zástupcovia obce aj kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %