Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
26.03.2018 11:29

Mestská knižnica prejde rekonštrukciou


Ilustračná snímka - Mestská knižnica v Skalici


Mestská knižnica v Skalici prejde v najbližšom období rekonštrukciou, ktorá je naplánovaná na dve etapy. TASR informoval referent pre vzťahy s verejnosťou Mestského úradu v Skalici Miroslav Minďaš.


Súčasný stav v jednotlivých oddeleniach inštitúcie už nevyhovuje bezpečnostným ani estetickým požiadavkám. „Počas viac ako 30 rokov činnosti Mestskej knižnice sa v tejto budove neinvestovalo do nákupu nového zariadenia, ani do výmeny podlahovej krytiny, dokonca ani do vymaľovania,“ informoval Minďaš.       

Projekt rekonštrukcie sa zaoberá najmä modernizáciou dvoch oddelení knižnice. Ide o detské oddelenie a oddelenie beletrie pre dospelých, ktoré sa nachádzajú na prvom poschodí. Návrh rieši nielen funkčnosť interiéru, ale aj estetickú stránku navrhovaných prvkov mobiliáru.       

Realizácia je navrhnutá na dve etapy. „V prvej sú naplánované stavebné úpravy v detskom oddelení a vstupnej chodby na oddelenie, ktoré by mali prebehnúť v tomto roku. V druhej sa budú modernizovať priestory oddelenia beletrie pre dospelých. V tejto časti sú práce plánované na rok 2019,“ doplnil.       

Modernizácia knižnice vytvorí priestor, ktorý poskytne vyšší čitateľský komfort pri vyhľadávaní literatúry, štúdiu a čítaní. Vytvoria sa aj miesta na organizovanie podujatí pre deti, mládež a ostatnú verejnosť. „Rozvinú sa a skvalitnia služby pre širokú verejnosť, zabezpečí sa lepšie uloženie a ochrana knižničného fondu, skvalitní sa interiérové a nábytkové vybavenie oddelení knižnice,“ uviedol referent.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2020
Knižnicu chcú po rekonštrukcii otvoriť v najbližších týždňoch
V Žiari nad Hronom pokračujú s rekonštrukciou Mestskej knižnice Michala Chrásteka. Z toho dôvodu je aktuálne pre čitateľov zatvorená, to by sa však malo zmeniť už v najbližších týždňoch.
viac
08.03.2021
Mestská knižnica v Krompachoch prešla rekonštrukciou za viac ako 133 000 eur
Mestská knižnica v Krompachoch prešla v uplynulom roku rozsiahlou rekonštrukciou a získala nové vybavenie za viac ako 133 000 eur. V súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 bola 15 týždňov zatvorená.
viac
23.01.2023
Mestskú knižnicu čaká komplexná rekonštrukcia za vyše 138 000 eur
Mestskú knižnicu v Revúcej čaká komplexná rekonštrukcia za vyše 138 000 eur. Poslanci mesta na januárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili spolufinancovanie projektu, ktorý sumou viac ako 80 000 eur podporil aj Fond na podporu umenia.
viac
07.02.2023
Mestskú knižnicu komplexne zrekonštruujú
Mestská knižnica Ľudovíta Štúra v Bánovciach nad Bebravou prejde v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %