Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.11.2016 07:00

Mestskí policajti dostali nové vozidlá s majákmi


Nové vozidlá sú vybavené najmodernejšími bezpečnostnými systémami.


V rámci zlepšovania a skvalitňovania služieb mestskej polície na území hlavného mesta SR Bratislavy dostali mestskí policajti päť nových moderných vozidiel.


Vozidlá sú vybavené zvláštnym výstražným zvukovým zariadením, ktoré umožňuje právo prednostnej jazdy, čomu doteraz tak nebolo a má svoje opodstatnenie pri rýchlych zásahoch počas výjazdov mestskej polície.

Novonadobudnuté vozidlá značky Škoda Octavia majú najmodernejšie bezpečnostné systémy ako asistenta rozpoznania únavy vodiča, systém bezpečného prejazdu zákrut, systém elektronického rozloženia brzdnej sily, systém pomoci pri rozjazde na klzkých povrchoch a iné technické vylepšenia.

Novým autám sa rovnako ako príslušníci mestskej polície teší aj sám primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý na margo toho uviedol: „Tak ako doposiaľ, aj naďalej je mojou ambíciou skvalitňovať služby, ktoré ponúka mesto svojim obyvateľom, a to hlavne, čo sa týka zabezpečovania bezpečnosti a poriadku v meste, ktoré je v rukách mestskej polície.“ Podľa neho je totiž to, aké služby poskytuje mesto svojim občanom, závislé aj od toho, aké podmienky majú ku svojej práci príslušníci mestskej polície vytvorené.

Ako ďalej doplnil primátor: „S cieľom zabezpečiť lepšie podmienky na výkon ich povolania sme sa preto rozhodli po nákupe nových uniforiem pre mestských policajtov a reorganizácii práce aj pre tento ďalší systémový krok, ktorým je postupná obnova vozového parku mestskej polície pri zvyšovaní kvality ich práce pre občanov nášho mesta.“

Tieto nové autá budú využívané najmä na zásahy pri oznamoch na linku 159 či pri ochrane objektov, ktoré sú napojené na pult centrálnej ochrany a ich ochranu zabezpečuje mestská polícia, ako je tomu napríklad v prípade mnohých mestských podnikov, objektov STARZ alebo základných umeleckých škôl. Použitím týchto vozidiel bude navyše možné rýchlejšie sa dostať na miesto, kde je podozrenie z ohrozenia života alebo zdravia občana.

Náčelník mestskej polície Ivan Lechner: „Vozidlá mestskej polície sú využívané 24 hodín denne a mnohé z nich sú opotrebované. V priemere majú naše vozidlá najazdených 170-tisíc kilometrov. Naposledy sa nakupovali autá v roku 2009. Preto nás teší začiatok obnovy vozového parku mestskej polície. Navyše, vďaka tomu, že vozidlá majú zvláštne výstražné zvukové znamenia, rýchlejšie sa budeme môcť dostať k miestu zásahu, aby sme tak mohli chrániť životy, zdravie a majetok Bratislavčanov.“

Okrskové stanice Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy majú momentálne k dispozícii 27 vozidiel. Suma za nákup piatich nových vozidiel s najmodernejšími technológiami predstavuje 115-tisíc EUR.

 

Autor: (mhm)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2016
Finálne riešenie parkovacej politiky bude výhodné pre Bratislavčanov
V utorok (18. októbra) sa uskutočnilo zasadnutie Komisie dopravy a informačných systémov, na ktorom poslancom mestského zastupiteľstva a členom komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a experti hlavného mesta a spoločnosti Deloitte predstavili model fungovania parkovacieho systému v Bratislave.
viac
18.05.2021
Mestská polícia v Handlovej spustila databázu dlhodobo odstavených vozidiel
Handlovská mestská polícia (MsP) spustila v spolupráci s oddelením marketingu mestského úradu verejnú databázu dlhodobo odstavených vozidiel. Opustené autá môžu obyvatelia nahlasovať cez formulár, ktorý zverejnilo mesto na svojom webe. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
05.10.2021
Mestská polícia má nové operačné stredisko, v rámci SR je unikátom
V bratislavskej Dúbravke oficiálne otvorili nové operačné stredisko mestskej polície hlavného mesta. V rámci Slovenska je unikátom. Informačný systém je tu totiž prepojený s ostatnými záchrannými zložkami.
viac
09.01.2023
Mestská polícia má nové vozidlá, jedno so špeciálnou výbavou
Mestská polícia v Bratislave má 11 nových vozidiel. Jedným z nich je aj vozidlo so špeciálnou výbavou, ťažným i navíjacím zariadením, ktoré je určené na riešenie krízových situácií v uliciach hlavného mesta, ale aj v ťažšie dostupnom teréne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %