Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
04.04.2018 09:12

Mestskí poslanci rozdelili peniaze z fondu Pro Senica


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Senica


Na Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Senici uplynulý týždeň rozdelili peniaze z fondu Pro Senica, ktorý je určený predovšetkým pre mestské organizácie, ktoré sa venujú športu, kultúre a sociálnym veciam.


Poslanci najskôr po dlhšej diskusii odhlasovali schválenie dotácie pre FK Senica vo výške 115.000 eur, ktorá by mala pokryť náklady klubu do konca aktuálnej futbalovej sezóny, prioritne v mládežníckych kategóriách. „V klube pôsobí viac ako 300 detí zo Senice a bolo by nezodpovedné nepodporiť klub,“ poznamenala v diskusii poslankyňa Ľubica Vyletelová. Návrh bol napokon schválený 19 hlasmi a štyria poslanci sa zdržali hlasovania.       

O finančný príspevok sa uchádzalo ďalších šesť organizácií, z ktorých štyri boli čiastočne úspešné a dve nie. Finančnú podporu od mesta nezískal tenisový klub, ktorý ju chcel využiť na oplotenie okolo areálu kurtov. „Keďže majetok tenisového areálu nie je majetkom mesta, komisia športu neodporučila peniaze z fondu Pro Senica pre tenisový klub,“ vyjadril názor predseda športovej komisie Peter Hutta. Neuspela ani spoločnosť Artium Music, ktorá žiadala 5000 eur na zorganizovanie festivalu Holidayland.       

Príspevok vo výške 3000 eur získal Dobrovoľný hasičský zbor, aj keď žiadal o 2000 eur viac. Rovnakú sumu získali spevácke zoskupenie Cantilena a Klub vojenskej histórie. Nezisková organizácia Pro Region, ktorá zabezpečuje detský denný stacionár, žiadala od mesta podporu na projekt "Nenechajme Svetlušku zhasnúť" 10.000 eur, nakoniec jej poslanci odsúhlasili 7000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Výzva pre malé projekty otvorená
BSK je od roku 2016 členom Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh s ručením obmedzeným. To 3. septembra 2018 vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
04.11.2019
Kultúrny dom prejde výraznou obnovou, mesto získalo od SEIA 1,84 mil. eur
Mesto Poltár pripravuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Na jeho obnovu získalo od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 1,84 milióna eur.
viac
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
04.02.2021
Žiadosti o dotácie z Fondu PRO Senica možno podať do konca februára
Mestské zastupiteľstvo v Senici na svojom zasadnutí schválilo rozpočet, ktorý počíta s vyplácaním dotácií z Fondu PRO Senica v rovnakej výške, aká bola nastavená v minulom roku, čo predstavuje sumu 140 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %