Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.04.2019 03:30

Mestskí poslanci udelili ceny mesta Prešov a čestné občianstvo


Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová


Prešovskí mestskí poslanci na stredajšom rokovaní rozhodli o udelení verejných ocenení.


Cenu mesta Prešov za rok 2018 získal Ján Bakalár, Vasiľ Janko a manželia Kvetoslava a Jozef Stražanovci. Opálové zrnko mesta Prešov za rok 2018 získala Prešovská spoločnosť 3b, s.r.o. a Čestné občianstvo mesta Prešov udelili in memoriam Ide Kirilovej.       

Návrh ešte predtým prerokovala mestská rada, ktorá ho odporučila schváliť zastupiteľstvu podľa odporúčania Komisie pre udeľovanie verejných ocenení mesta Prešov.       

Farára Evanjelického cirkevného zboru augsburského vyznania na Slovensku Jána Bakalára ocenili za pastoračnú činnosť, tvorivú a činorodú prácu a záchranu kultúrneho dedičstva v meste. Rovnako za zvyšovanie morálnej, kultúrnej a spoločenskej úrovne obyvateľov mesta s prihliadnutím na 25-ročnú pastoračnú službu v Prešove a významné životné jubileum.       

Cenu mesta Prešov získal aj detský kardiológ a dlhoročný komunálny poslanec Vasiľ Janko za celoživotný prínos v oblasti pediatrickej kardiológie, za prezentáciu odborných poznatkov doma i v zahraničí s prihliadnutím na významné životné jubileum.       

Za celoživotný prínos k rozvoju divadelného umenia a dlhoročnú prezentáciu, propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov ocenili hereckých protagonistov Divadla Jonáša Záborského v Prešove, manželov Kvetoslavu a Jozefa Stražanovcov.       

Cenu Opálové zrnko mesta Prešov za rok 2018 poslanci udelili Prešovskej spoločnosti 3b, s. r. o.  Získala ju za prínos v oblasti obchodu a za vytváranie pozitívneho obrazu mesta Prešov.       

Osobnosti slovenskej opernej scény Ide Kirilovej poslanci udelili Čestné občianstvo mesta Prešov in memoriam za výnimočný prínos do dejín slovenského operného divadla a koncertného spevu, ako aj vrelý vzťah k rodnému Prešovu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2018
Primátorka A. Turčanová a mestskí poslanci slávnostne zložili sľub
Slávnostným zložením sľubu sa v pondelok opätovne ujala svojej funkcie primátorka Prešova Andrea Turčanová. Kandidovala za koalíciu KDH, OĽaNO a NOVA.
viac
28.01.2021
Poslanci Prešova schválili spoplatnenie štyroch parkovísk
Spoplatnením parkovania na troch parkoviskách na uliciach Partizánska, Bayerova a Dostojevského v Prešove, na ktorých je spolu 113 miest, sa v stredu zaoberali počas online rokovania zastupiteľstva mestskí poslanci. Napokon schválili okrem toho aj spoplatnenie parkoviska na Čapajevovej ulici.
viac
25.02.2021
Prešovskí mestskí poslanci schválili viaceré zmeny v parkovaní
Prešovskí mestskí poslanci v stredu počas online rokovania schválili viaceré zmeny vo všeobecne záväznom nariadení (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta Prešov.
viac
31.08.2023
Mestskí poslanci vyhoveli protestu prokurátora vo veci poplatkov v MŠ
Prešovskí mestskí poslanci v stredu na svojom rokovaní vyhoveli protestu prokurátora. Týka sa poplatkov v materských školách (MŠ) počas letných prázdnin. Tie boli odlišné ako počas roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %