Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.06.2018 10:57

Mestský úrad v Trebišove sa otvoril pre deviatakov


Spoločná snímka z návštevy radnice


Počas Dňa otvorených dverí si žiaci vyskúšali prácu poslanca mestského zastupiteľstva.


Trebišovská samospráva zorganizovala koncom mája Deň otvorených dverí na mestskom úrade pre deviatakov základných škôl. Žiaci a ich učitelia mali možnosť nahliadnuť do priestorov určených len zamestnancom mestského úradu a zoznámiť sa s ich prácou. Na pôde MsÚ ich privítal primátor mesta Marek Čižmár. V úvode im vedúca oddelenia školstva Danica Gajdošová odprezentovala základné charakteristiky mesta a činnosť jednotlivých oddelení úradu.

Pre žiakov bol pripravený program, v rámci ktorého si vyskúšali pozíciu komunálnych poslancov počas simulovaného zasadnutia mestského zastupiteľstva. Prítomní žiaci rokovali, hlasovali, zapájali sa do diskusií, reagovali na faktické poznámky. Štyria najaktívnejší z nich boli odmenení.

Primátor prijal deviatakov vo svojej kancelárii aj v zasadačke, kde ich oboznámil so svojou funkciou a úlohami, ktoré z nej vyplývajú.

Na žiakov čakalo aj malé občerstvenie. Posledným bodom programu DOD boli ukážky pracovných činnosti mestských policajtov. V priestoroch MsP si prezreli operačné stredisko a mestskí policajti im predstavili aj materiálne vybavenie na pracoviskách.

 

Autor: ts - Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta Trebišov


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
Deň otvorených dverí Ústavu pamäti národa
Ústav pamäti národa pripravil na štvrtok 20. októbra 2016 Deň otvorených dverí ÚPN. V čase od 9. do 16. hodiny bude v jeho sídle na Miletičovej 19 a v Archíve ÚPN na Miletičovej 7 prezentovaná činnosť inštitúcie.
viac
28.09.2019
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho krajas prívlastkom legendárny, sa uskutoční v utorok 1. októbra 2019, kedy sa už po šiestykrát otvoria brány župného úradu v Trenčíne širokej verejnosti.
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
13.06.2023
Počas Dňa otvorených dverí bude možné darovať krv či spoznať činnosť služby
Počas Dňa otvorených dverí bude možné darovať krv či oboznámiť sa s činnosťou Národnej transfúznej služby (NTS) SR. Podujatie organizuje v stredu (14. 6.) pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %