Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
01.06.2018 10:30

Michal Sýkora: Podpora cestovného ruchu pomáha regiónom


Ilustračná snímka: archív


Združenie miest a obcí Slovenska víta aktivity zamerané na podporu cestovného ruchu. Predseda združenia Michal Sýkora v nich vidí konkrétnu podporu miestnej ekonomiky aj regionálnej prezentácie.


„Cestovný ruch patrí medzi najdynamickejšie oblasti hospodárstva. Od jeho podpory závisí tvorba pracovných miest v službách, silnejšia miestna ekonomika a napokon aj úspešný rozvoj a prezentácia našich miest, obcí a regiónov. Preto oceňujem avizované zmeny vo vzťahu k cestovnému ruchu,“ uviedol Michal Sýkora po včerajšom rokovaní u predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Andreja Danka. Predseda ZMOS ocenil návrhy predsedu NR SR, ktoré vníma ako potrebné k systematickej podpore cestovného ruchu. ZMOS sa dlhodobo venuje podpore cestovného ruchu, stál pri zrode zákona o cestovnom ruchu, vytvorení oblastných a krajských organizácií ako systémového nástroja zo strany miest a obcí, štátu a podnikateľov. Budeme sa podieľať aj na presadení ďalších požiadaviek, najmä zvýšenia finančných prostriedkov na podporu aktivít oblastných organizácií cestovného ruchu.

„Slovensko má prírodné krásy, atraktívne historické dedičstvo a takmer 2, 2 milióna našich obyvateľov žije v prihraničných regiónoch. To znamená, že cestovný ruch dokáže pomôcť aj v oblastiach výrazne vzdialených od krajských miest či Bratislavy,“ priblížil Michal Sýkora.

Združenie miest a obcí Slovenska bude podľa jeho slov aktívne pri riešení problematiky cestovného ruchu, aj pri pripravovanej konferencii, ako aj v podpore počas legislatívneho procesu, ktorého súčasťou sa stanú navrhované zmeny smerujúce k podpore cestovného ruchu.

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník rady expertov


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
Bratislava zažiari na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu v Rakúsku
Bratislava ako atraktívne mesto inovácií a smart riešení, hlásajúca posolstvo modernej európskej destinácie na Dunaji sa predstaví od 12. do 15. januára vo Viedni na najväčšom rakúskom veľtrhu cestovného ruchu Ferien Messe. Návštevníkov zaujme úplne nová expozícia a virtuálna prehliadka mestom.
viac
11.11.2020
Mesto zakladá vlastnú OOCR Štúrovo-Parkan
Mestské zastupiteľstvo v Štúrove na utorkovom zasadnutí schválilo návrh založenia vlastnej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Štúrovo-Parkan. Zakladajúcimi členmi budú mesto Štúrovo a mestský podnik Vadaš.
viac
02.06.2021
Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu
Témami utorkového rokovanie Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS bola problematika integrovaných územných stratégií a miestnych akčných skupín v novom programovom období 2021-2027.
viac
14.01.2023
Zasadala Sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS
Na štvrtkovom rokovaní Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS, ktoré sa konalo v Dudinciach, bolo prijatých niekoľko uznesení k cestovnému ruchu a regionálnemu rozvoju v území. Témou rokovania boli aj eurofondy a plán obnovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %