Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.04.2017 06:23

Miestne dane a poplatky môžu v Liptovskom Mikuláši platiť už aj cez mobil


Ilustračná snímka.


Obyvatelia Liptovského Mikuláša môžu v tomto roku po prvý raz zaplatiť miestne dane a poplatky aj cez mobilný telefón. Nový spôsob platby prostredníctvom mobilnej aplikácie má ľudí odbremeniť od státia v radoch pri pokladni.


"Stačí, ak Mikulášania používajú mobil s operačným systémom Android, iOS, Windows Phone, prípadne BlackBerry a majú v ňom nainštalovanú aplikáciu mobil banking príslušnej banky. Pri platbe využijú QR kód, ktorý sa nachádza v rozhodnutiach zaslaných mestom," vysvetlila vedúca oddelenia miestnych daní a poplatkov na liptovskomikulášskom mestskom úrade Anežka Makovická.       

Miestne dane a poplatky však môžu obyvatelia zaplatiť aj v hotovosti do 300 eur alebo bezhotovostnou platbou v pokladni na mestskom úrade. V rozhodnutiach sa totiž okrem QR kódu nachádza aj čiarový kód, ktorý slúži práve na platbu v pokladni. Uhradiť ich môžu aj prostredníctvom internetbankingu. "Daň z nehnuteľností, daň za psa a poplatok za komunálne odpady za rok 2017 sú splatné do konca mája," doplnila.       

"Novinky v oblasti daní a poplatkov sú aj v rozhodnutiach na platby za komunálne odpady. Na starých rozhodnutiach bol uvedený len počet osôb, ktoré majú povinnosť zaplatiť za odpad. Teraz sú tu uvedené menovite osoby s dátumom narodenia, za ktoré je poplatok vyrubený. Je to z dôvodu kontroly pre poplatníkov," ozrejmila vedúca oddelenia miestnych daní a poplatkov. Dodala, že ak v rozhodnutí chýba napríklad narodené dieťa, poplatník je povinný splniť si oznamovaciu povinnosť voči úradu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2020
Mesto Liptovský Mikuláš vyzýva na elektronickú úhradu daní
Liptovskomikulášska radnica vyzýva obyvateľov, aby úhrady daní a poplatkov vybavili elektronickou formou. Pred pokladnicou v klientskom centre mestského úradu sa v pondelok vytvorili zástupy ľudí, ktoré podľa vedenia mesta v čase pandémie nového koronavírusu nie sú vhodné.
viac
01.06.2020
Liptovský Mikuláš zatiaľ neplánuje zvyšovať poplatky pre obyvateľov
Mesto Liptovský Mikuláš zatiaľ neuvažuje o zvyšovaní miestnych poplatkov pre obyvateľov. V súvislosti s dosahom koronakrízy na ekonomiku mesta to uviedol primátor Ján Blcháč.
viac
09.12.2022
Dane v Liptovskom Mikuláši zvyšovať nebudú, stúpnu však niektoré poplatky
Daň z nehnuteľnosti sa budúci rok v Liptovskom Mikuláši zvyšovať nebude. Potvrdil to primátor mesta Ján Blcháč. Radnica však bude musieť pristúpiť k čiastočnému zvýšeniu niektorých poplatkov. Obyvatelia si tak priplatia napríklad za komunálny odpad.
viac
13.02.2024
Liptovský Mikuláš: Faktúry a poplatky môžu obyvatelia zaplatiť cez nový kiosk
Faktúry, dane a poplatky môžu obyvatelia Liptovského Mikuláša zaplatiť cez nový kiosk. Umiestnili ho vo vstupnej hale tamojšieho mestského úradu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že sú prvým slovenským mestom, ktoré spustilo takéto samoobslužné multifunkčné zariadenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %