Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
02.01.2018 01:41

Miestne referendum bude riešiť odvolanie starostu


Obec Naháč. Snímka zdroj: (tasr).


Na sobotu 6. januára je v obci Naháč pri Trnave vypísané mieste referendum za odvolanie starostu Vladimíra Kaššu. Vyhláseniu ľudového hlasovania predchádzala petičná akcia, ktorú signovalo 158 občanov. Obec má v súčasnosti 450 obyvateľov.


Obecné zastupiteľstvo schválilo vyhlásenie referenda v závere novembra minulého roka s otázkou "Ste za odvolanie Vladimíra Kaššu z funkcie starostu obce Naháč?" Informuje o tom web obce.

Iniciátori petície uvádzajú v pozvánke na hlasovanie ako dôvod, pre ktorý by mal z funkcie odísť predčasne, nespokojnosť s výkonom jeho funkcie. V dôsledku toho bolo okrem iného tejto malej obci vyrubených niekoľko pokút vo výške 3500 eur, nezákonne mal narábať s majetkom a porušovať zákon, na čo ho upozornil aj Najvyšší kontrolný úrad SR, tiež mal neoprávnene vyplatiť 10 000 eur na odmenách či službách, vyplácať si vyššiu mzdu, na akú mal nárok. Nespokojnosť je aj s tým, že pre starostovu nečinnosť došlo k zatvoreniu miestnej materskej školy a že kultúrnu pamiatku Pamätný dom národného buditeľa Juraja Fándlyho necháva chátrať.       

Kašša uviedol, že sa k danej veci vyjadrovať nechce. Vo funkcii pôsobí druhé volebné obdobie, v prvom bol zvolený ako nezávislý po tom, ako sa vzdala zo zdravotných dôvodov jeho predchodkyňa.       

Hlasovanie sa uskutoční v naháčskom kultúrnom dome od 7. do 22. hodiny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
V obci spustili petíciu za odvolanie starostu
V obci Chorvátsky Grob dnes štartuje petícia za vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu Radovana Benčíka.
viac
25.09.2016
Starosta Chorvátskeho Grobu ostáva vo funkcii
Starosta obce Chorvátsky Grob Radovan Benčík ostáva vo svojej funkcii aj po sobotňajšom (24. 9.) miestnom referende o jeho odvolaní. To bolo totiž pre nízku účasť voličov neplatné, keďže sa ho zúčastnilo 34,16 percenta oprávnených voličov.
viac
03.12.2016
Prešiel som Cestu hrdinov SNP z Dukly na Devín 765 km za 19 dní
Po noci prebdenej vo vlaku z Trnavy do Prešova a ďalej autobusom som konečne prišiel na Duklu. Prezrel som si pamätník a začal šliapať cestu na západ. Míňam Vyšný Komárnik, cez les som prišiel do obce Medvedie, kde mi správca pravoslávnej farnosti veľmi ochotne ukázal miestny drevený kostolík.
viac
08.01.2018
Starosta obce Vladimír Kašša zostáva aj po referende vo funkcii
Starosta obce Naháč Vladimír Kašša zostáva aj po sobotňajšom referende vo svojej funkcii. Obyvatelia obce v ňom odpovedali na otázku, či sú za jeho odvolanie z funkcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %