Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.11.2017 06:24

Mikuláš prinesie Šaľanom do centra mesta umelé klzisko


Na snímke je zakreslená plocha plánovaného klziska v centre mesta. Snímka zdroj: (sala.sk).


Klzisko postavia na pešej zóne 5. decembra. Korčuliarom bude klzisko následne k dispozícii do 6. januára.


Klzisko bude mať špeciálny povrch. "Preto si bude potrebné požičať korčule, ktoré sú určené na tento typ plochy. Požičiavanie korčúľ bude zdarma. Umelé klzisko bude mať kapacitu približne 50 ľudí, o presných prevádzkových hodinách a o tom, kedy si bude môcť verejnosť zakorčuľovať v centre mesta prvýkrát, budeme informovať," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

„Tešíme sa, že čaro Vianoc bude v tomto roku obohatené aj v centre mesta, kde sa pohybuje asi najviac ľudí a to tým, že tam bude umelá ľadová plocha. Máme radosť z toho, že aj v našom meste sa našli sponzori, ktorí prispeli na to, aby aj Šaľa mohla na jeden mesiac takúto ľadovú plochu prevádzkovať. Veríme, že najmä mladí ľudia si tam nájdu obrovské potešenie, že starí rodičia tam budú môcť zobrať svoje vnúčatá,“ hovorí primátor Šale Jozef Belický a zároveň ďakuje miestnym sponzorom.

Kto zatúži po skutočnom ľade, naďalej bude môcť využiť ľadovú plochu na zimnom štadióne. Akonáhle tomu bude priať počasie, zakorčuľovať si na „živom“ ľade bude možné aj na vynovenej ploche na ZŠ Bernolákovej vo Veči.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
20.12.2017
Stropkovské vianočné remeselné trhy s novým betlehemom
Predajcovia a remeselníci budú svoj tovar a výrobky ponúkať širokej verejnosti už od štvrtkového rána (21. 12.), slávnostné otvorenie trhov je naplánované na 16. hodinu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %