Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.12.2017 11:03

Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček


Žiadne dieťa neobišlo naprázdno a mohlo sa tešiť zo sladkých darčekov.


Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.


Žilinčania a návštevníci Žiliny si môžu čakanie na najkrajšie sviatky v roku skrátiť v centre mesta aj zastavením sa na Vianočných trhoch na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.

Symbolickým rozsvietením vianočného stromčeka na Mariánskom námestí sa otvorili brány predvianočnému obdobiu. Zástupca primátora Patrik Groma spolu s Mikulášom a s jeho pomocníkmi privítal množstvo malých aj veľkých návštevníkov.

Tradičné Vianočné trhy plné dobrého jedla, pitia a remeselných výrobkov, ktoré pre všetkých návštevníkov pripravilo mesto Žilina, prebiehajú už od 24. novembra a pokračovať budú až do soboty 23. decembra 2017. Predajcovia si môžu predĺžiť predaj až do 2. januára 2018.

Súčasťou Vianočných trhov je aj charitatívna akcia s názvom Primátorský punč. Vianočný punč za dobrovoľnú cenu bude od stredy 20. do piatku 22. decembra predávať na Mariánskom námestí primátor mesta a predstavitelia Mestského úradu v Žiline.

Pre priaznivcov korčuľovania je pripravené klzisko na Mariánskom námestí. Deti aj dospelí sa môžu bezplatne korčuľovať až do 2. januára 2018. Klzisko tvorí umelá ľadová plocha s osvetlením, umiestnená priamo na námestí.

„Dnešným dňom sa začína vianočné obdobie plné pohody, radosti a pokoja. Mnoho z nás ich strávi v kruhu rodiny a priateľov. Vianočnú atmosféru v centre mesta dotvára okrem Vianočných trhov aj vianočná výzdoba. Pozývam všetkých, aby zavítali na hlavné žilinské námestia a vychutnali si spoločne atmosféru žilinských Vianočných trhov,“ dodal Patrik Groma.

Mesto Žilina žiada rodičov, aby na Vianočných trhoch na Mariánkom námestí v Žiline, nepúšťali svoje deti do priestoru dreveného betlehemu (pri vianočnom stromčeku) v rámci bezpečnosti, pretože hrozí riziko úrazu a poškodenie drevených sôch.

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
16.12.2016
Súčasťou Vianočných trhov bude aj tento rok Primátorský punč
Primátor pozýva verejnosť na Primátorský punč, ktorý sa bude podávať na Vianočných trhoch na Mariánskom námestí. Cena punču je dobrovoľná. Výťažok z tejto akcie bude venovaný Detským jasliam, Veľká okružná 82 a Jedálni, Lichardova 44.
viac
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %