Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.12.2016 10:57

Mikulášsky jarmok odštartuje zimnú sezónu v Mikuláši


Pozvánka.


Tradičný Mikulášsky jarmok, ktorý sa bude konať od 1. do 3. decembra v Liptovskom Mikuláši, sa bude niesť v znamení bohatého kultúrneho a spoločenského programu.


„Ľudia si budú môcť vybrať z naozaj širokého sortimentu jedál, nápojov a výrobkov. V centre mesta totiž svoje stánky rozloží vyše 250 predajcov. Podujatie je zároveň štartom zimnej sezóny v meste,“ povedal primátor Ján Blcháč.

Nebude chýbať remeselná ulička, v ktorej svoje zručnosti, um a diela predvedú majstri rozličných remesiel. „Stánkový predaj začne už vo štvrtok 1. decembra, rozsvietenie vianočného stromčeka sme pripravili na 2. decembra o 16:15 h.

Najväčšími ťahákmi jarmoku budú vystúpenia kapiel Polemic a Iné Kafe,“ uviedla Soňa Višňovská z mikulášskej radnice. Novinkou oproti minulému roku bude umiestnenie stánkov aj na Hodžovej ulici. Vo štvrtok a v piatok dopoludnia bude v Mikulášskom domčeku na námestí skutočný Mikuláš. K slovu sa dostanú aj domáci umelci. V piatok vystúpi Detský folklórny súbor Ďumbier či Freeze dance crew. Jarmok bude mať aj športový rozmer v podobe sprievodného programu. „Pôjde o volejbalový a basketbalový turnaj či krasokorčuliarsku súťaž.

V sobotu sme na Námestí osloboditeľov nachystali autogramiádu našich úspešných hokejistov,“ poznamenala Soňa Višňovská. Autogramiádu budú mať aj mikulášski spisovatelia Štefan Packa a Jozef Daník v informačnom centre Múzea Janka Kráľa počas jarmočných dní v čase od 14. do 15. hodiny, kde si budú môcť čitatelia zakúpiť aj ich knihy.

V Mikuláši nezabudli ani na nové partnerské mesto Michalovce. „Na jarmoku sa predstaví folklórna skupina z tohto mesta Hňojňane,“ dodala. Atrakcie ako kolotoče návštevníci jarmoku nájdu v priestore vedľa knižnice a na parkovisku pred Domom kultúry.

 

 

 

Autor: (msú, Viktória ČAPČÍKOVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Stoličné dni tento rok pripomenú príbeh mesta
Prvá písomná zmienka o Liptovskom Mikuláši pochádza z 8. mája 1286. Tohtoročné Stoličné dni (16. – 18. júna) sa budú niesť v duchu minulosti a pri príležitosti 730. výročia prvej zmienky o meste si budú obyvatelia i návštevníci pripomínať príbeh mesta.
viac
06.12.2017
Mikulášske oslavy v Liptovskom Mikuláši
Traduje sa, že sv. Mikuláš dal trom dievčatám do výbavy tri vrecká zlata, aby ich zachránil pred chudobou a urobil ich šťastnými, pretože sa nemohli vydať, keďže nemali veno. Z tejto povesti sa dostal Mikuláš s mešcami ako patrón hlavného kostola na námestí priamo do mestského erbu.
viac
28.07.2021
Švábkafest: Liptovské droby v podaní Peti Vlhovej
Hlavnú úlohu na každoročnom Švábkafeste zohráva naša liptovská švábka. Tento rok však bude výnimočný. Zemiaky, ktoré boli po celé stáročia pre Liptákov dôležitou plodinou, budú zatienené rovno dvomi špecialitami.
viac
16.06.2023
V Liptovskom Mikuláši majú Stoličné dni, remeselná ulička je opäť o niečo dlhšia
Námestie osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši je od štvrtka dejiskom hlavného podujatia letnej sezóny v meste, Stoličných dní. Jarmok potrvá do 17. júna. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %