Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.10.2018 06:35

Milovníci strašidiel sa stretnú na Martinskom vrchu


Ilustračná snímka


Milovníci strašidiel sa zídu v areáli Martinského vrchu v Nitre. V stredu 31. októbra sa vo večerných hodinách uskutočnia strašidelné halloweenske prehliadky bývalých kasární pod Zoborom, ktoré pripravilo mesto Nitra a Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR).


 „Tajomnú atmosféru podčiarknu svetielka, lampáše, tekvice, mátohy a strašidelné príbehy o strašidlách spod Zobora, ktoré porozpráva náš sprievodca,“ informovala Dana Póčiková z NOCR.       

Návštevníci si budú môcť vybrať z dvoch typov prehliadok. Prehliadka pre peších sa začne o 17. a o 19. hodine pred bránou Martinského vrchu na Dobšinského ulici, kde bude na návštevníkov čakať sprievodca. Pripravená je aj halloweenská jazda turistickým vláčikom s odchodom o 18. hodine zo Svätoplukovho námestia spojená s prehliadkou Martinského vrchu. „Lístok na prehliadku turistickým vláčikom je potrebné si zakúpiť vopred z dôvodu obmedzenej kapacity vláčika,“ upozornila Póčiková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2022
Príjmy kraja sú vyššie ako vlani, rapídne mu však stúpajú aj výdavky
Rozpočet Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa zatiaľ darí napĺňať bez väčších problémov a jeho príjmy sa vyvíjajú podľa očakávania. Uviedol to predseda NSK Milan Belica, podľa ktorého sa darí držať hospodárenie samosprávy v tých intenciách, aké boli určené pri schvaľovaní tohtoročného rozpočtu.
viac
26.08.2022
Nitra si pripomenie udelenie kráľovských mestských výsad
Nitrania si 1. septembra opäť pripomenú udelenie kráľovských mestských výsad. Nitre ich 2. septembra 1248 udelil uhorský kráľ Belo IV., podľa tradície z vďaky za záchranu pred Tatármi.
viac
13.10.2022
Nitra minie na energie do konca roka takmer dvojnásobok plánovanej sumy
Nitrianska radnica musela vo svojom tohtoročnom rozpočte takmer zdvojnásobiť sumu vyčlenenú na energie. Mesto plánovalo na tento účel minúť 2,3 milióna eur. Nakoniec budú platby za energie stáť Nitru viac ako štyri milióny eur.
viac
21.11.2022
Mesto na vianočnom osvetlení šetriť nebude, náklady sú minimálne
Mesto Nitra nebude šetriť na tohtoročnom vianočnom osvetlení centra mesta ani jednotlivých mestských častí. Hovorca mesta Tomáš Holúbek odhadol náklady na vianočné osvetlenie počas celého jeho trvania maximálne na tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %