Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
25.08.2015 02:35

Ministerstvo ocenilo aktivity ZMOS v oblasti životného prostredia


Členovia ZMOS prijali ocenenie od ministerstva.


Ministerstvo životného prostredia SR zaslalo vedeniu ZMOS, projektovému tímu i expertom ZMOS list generálneho riaditeľa sekcie environmentálneho hodnotenia a riadenia Ing. Dušana Juríka, v ktorom vysoko ocenilo aktivity združenia, najmä projekt Zvyšovanie účasti obcí a verejnosti na procese EIA.


ZMOS v spolupráci s Nadáciou Ekopolis, Nadáciou pre deti Slovenska a Socia vytvorili metodickú príručku „Význam a postavenie miest a obcí v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie“ a v spolupráci s MŽP SR zorganizovali školenia pre obce a mestá, ktoré spolu s príručkou pomôžu užívateľom zorientovať sa v zložitom mechanizme posudzovania vplyvov na životné prostredie so zameraním na činnosť obce v tomto procese, a to vo väzbe na aktuálnu novelu zákona 24/ 2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2017
Slovensko na ceste k Smart cities
Združenie miest a obcí Slovenska v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva SR a odborným partnerom Študio-21 plus, s r. o. organizujú odbornú konferenciu: „SLOVENSKO NA CESTE K SMART CITIES“.
viac
29.03.2017
V Kvačanoch hýbu svetom
K tomu, aby sa v minulom roku Kvačany stali historicky prvou obcou, ktorá získala ocenenie Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom za rok 2015, nemalou mierou prispela aj spolupráca samosprávy s tunajšou základnou školou.
viac
02.08.2019
Generálna prokuratúra sa vyjadrila k poplatkom v materských školách
Na základe nejasného výkladu a rozdielneho názoru Združenia miest a obcí Slovenska a Ministerstva školstva, Vedy výskumu a športu SR sa ZMOS obrátilo na Generálnu prokuratúru SR.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %