Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
24.08.2016 05:16

Ministerstvo pôdohospodárstva vydá na jeseň novú výzvu


MPRV.


MPRV ako riadiaci orgán pre IROP vydá na jeseň výzvu, ktorá sa bude týkať zvýšovania kapacít materských škôl.


Výzve s rovnakým zameraním, vydanej v januári 2016, totiž nepredchádzala výzva na projektové zámery, ktorá je nevyhnutná pre efektívnu implementáciu programu. Žiadosti o nenávratný finančný príspevok by tak nebolo možné financovať a výzva preto musela byť zrušená. O žiadosť o nenávratný finančný príspevok pritom za pol roka požiadala len jediná obec.

Nová výzva zameraná na zvýšenie kapacít materských škôl na Slovensku v objeme desiatok miliónov eur bude realizovaná v spolupráci so samosprávnymi krajmi dvojkolovým systémom. Žiadosti o nenávratný finančný príspevok totiž musí predchádzať projektový zámer, čo výzva z januára nespĺňala. Žiadatelia o nenávratný finančný príspevok, zriaďovatelia materských škôl, budú musieť v rámci novej výzvy najprv predložiť projektové zámery samosprávnym krajom, ktoré vydajú hodnotiace správy jednotlivých zámerov a odporučia ich do druhého kola.

Ministerstvo plánuje vydať novú výzvu na jeseň. MPRV SR preto odporúča potenciálnym žiadateľom, aby sledovali stránku Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. O vydaní novej výzvy bude ministerstvo informovať aj prostredníctvom sociálnych sietí. Predpokladané trvanie výzvy bude 6 mesiacov.

Autor: (ts-mprv)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
01.06.2020
Rekonštrukciou MŠ na ulici M. Mišíka v Prievidzi sa zvýši jej kapacita
Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi kompletne zrekonštruujú. Práce, s ktorými začal dodávateľ v tomto období, majú za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac.
viac
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %